Miljøets menn

Ikke direkte mislykket, men temmelig unødvendig oppfølger til ei bok som hadde fortjent bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Mens fjorårets «Kongepudler» var en forfriskende og morsom overraskelse, hviler følelsen av unødvendig gjentakelse tungt over «Kindereggeffekten», den andre kjendisromanen signert «anonym».

Det er da også mye som tyder på at den utrolig nok fortsatt ukjente forfatteren (hvis vi skal stole på at det er én, og at det er den samme) ikke har sett faren ved å skrive en oppfølger som likner så mye.

Flokkjegere

Begge utgivelsene er først og fremst satiriske tekster over særlig politikere, som framstilles enten som dum-naive eller utspekulerte og maktgale, mediene, som framstilles som dypt forutsigbare flokkjegere, og den utvidede kongefamilien, som framstilles som i beste fall temmelig rar. I «Kindereggeffekten» befolker nok en gang berømte mennesker fra politikken, næringslivet og medie- og pr-bransjen en intrigespekket historie der de aller fleste later til å ha lest Machiavelli riktig grundig: Når ting tyder på at skurken er lokalisert, trekkes gang på gang nok en penge- og maktglad kyniker opp av hatten.

Underveis henviser forfatteren til utallige små og store saker i medieåret som er gått. Der det i «Kongepudler» var Trond Giske og Ari Behn som måtte finne seg i å spille hovedrollene, er det i år Petter Stordalen, kronprinsparet, Helen Bjørnøy og Jens Stoltenberg anonym bruker mest plass på å drive gjøn med. Upåklagelig tidsriktig som anonym åpenbart setter sin ære i å være, er kongepuddelproblematikken byttet ut med den store saken i 2007, miljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer