SOM VENTET: For oss som har jobbet med miljøpolitikk i Oslo Arbeiderparti var det ikke så overraskende at byrådets miljøpolitikk er radikal, skriver forfatteren. Foto: Arbeiderpartiet
SOM VENTET: For oss som har jobbet med miljøpolitikk i Oslo Arbeiderparti var det ikke så overraskende at byrådets miljøpolitikk er radikal, skriver forfatteren. Foto: ArbeiderpartietVis mer

Miljøpartiet Arbeiderpartiet

Vi er ambisiøse.

Debattinnlegg

At Arbeiderpartiet på lokalplan framstår som et radikalt miljøparti, er kanskje mer overraskende, skriver Marie Simonsen i en kommentar (20. oktober 2015) til den ambisiøse miljøpolitikken til det nye byrådet i Oslo.

For oss som har jobbet med miljøpolitikk i Oslo Arbeiderparti var det ikke så overraskende. Slående nok er sak etter sak som Simonsen nevner som eksempler på den nye, radikale miljøpolitikken eksempler på saker som Arbeiderpartiet har jobbet for lenge.

Oslo Arbeiderparti har vært for bilfritt sentrum siden 1998, ny t-banetunnel har vi jobbet for siden 2003, rushtidsavgift har vi støttet like lenge. I flere år har vi jobbet for å slanke det monstrøse E18-prosjektet. Det var heller ikke tilfeldig at vi ble kåret til byens nest beste sykkelparti i en kåring i Aftenposten under valgkampen, og grønne lunger har vært en kampsak lenge. Det er også verdt å nevne at Oslo AP sa nei til gasskraftverk i 2000, og at fylkeslaget har sagt nei til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen i en årrekke.

Når vi før valget følte oss trygge på at vi kunne få til et godt samarbeid med De Grønne, var ikke det fordi vi tok det som en selvfølge at de ville lande ned på venstresida. Derimot var det fordi vi følte oss trygge på at vi har en miljøpolitikk som ville gjøre miljøbevisste partier og velgere fornøyde. Byrådserklæringen har vist at vi lykkes med det.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.