DEBATT

Miljøpolitikk handler ikke om å være mest mulig bekymret

Oslos innbyggere burde strengt tatt være mest bekymret for at de nå styres av de samme partier som i sin tid gjorde dieselbilen til et «miljøtiltak» i byene.

UT MOT MDG: - Oslos innbyggere burde strengt tatt være mest bekymret for at de nå styres av de samme partier som i sin tid gjorde dieselbilen til et «miljøtiltak» i byene, skriver Kjetil Solvik-Olsen i dette innlegget. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
UT MOT MDG: - Oslos innbyggere burde strengt tatt være mest bekymret for at de nå styres av de samme partier som i sin tid gjorde dieselbilen til et «miljøtiltak» i byene, skriver Kjetil Solvik-Olsen i dette innlegget. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Tenk om såkalte «miljøpolitikere» en dag innså at god miljøpolitikk ikke handler om å være mest mulig bekymret, men om å ha best mulig løsninger som lar seg gjennomføre. Miljøpartiet De Grønne kaster bort dyrebar tid når de foretrekker å kritisere at Høyre samarbeider med Frp framfor å diskutere resultatene av samarbeidet (Eivind Trædals kronikk i Dagbladet 12. april).

Etter regjeringsskiftet har jernbanebudsjettet økt med over 50 prosent. Det betyr over seks milliarder kroner mer til vedlikehold og investeringer, hvert år! Det kjøpes inn flere nye togsett enn planlagt, og det er rundt 100 flere togavganger daglig fra Oslo S sammenliknet med for ett år siden. Passasjerveksten er enorm.

Statsbudsjettets bevilgning til sykkelveier økte med 60 prosent på bare ett år. Også statens bevilgninger til kollektivtrafikk i byene øker kraftig. I 2012/13 mottok Oslo 180 millioner kroner i den såkalte «belønningsordningen for kollektivtrafikk». I 2014/15 er beløpet 715 millioner kroner. Det er nesten en firedobling. Jeg kan nevne rekordlave utslipp fra nye biler, redusert avgift på biodiesel, elektrifisering av skipsfart og mye mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer