Milla og et virus

Vaklevoren actionthriller med et fikenblad.

Et dødelig virus, resultatet av hemmelig genetisk forskning i et kompleks henlagt under jordas overflate, har i «Residence Evil» slitt seg fra laboratoriet med skrekkelige konsekvenser. De infiserte ofrene raver rundt som en type zombievampyrkannibaler. Katastrofen må bekjempes av en elitestyrke anført av Milla Jovovich og Michelle Rodriguez (fra glimrende «Girlfight»).

Regissøren sneier innom «The Matrix»-territoriet i sin forsøksvise omgang med teknologiens muligheter og iboende farer. Det blir med forsøket. Paul W.S. Anderson har ikke bestemt seg for om han vil utvikle ideene eller lage spektakulær action med kræsjbæng og enkelte lett frastøtende ingredienser. En kombinasjon ville vært mulig med en støere manushånd. Her ender det i retningsløst effektmakeri, som ikke blir bedre av meget svake persontegninger.

Bruken av Jovovich er verd noen ord. Hun introduseres naken ved et dusjforheng. Iført en snodig skredderidé av et plagg, ikke særs egnet til virusbekjempelse, vandrer hun videre og griper omsider til en slags handling. Poenget er åpenbart å vise henne fram i all sin modellerte prakt. Et fikenblad av en avkledd rolle.

MILLA MODELL: Ikke akkurat kledd for virusbekjempelse, men Milla Jovovich skal åpenbart vises fram i all sin prakt i «Resident Evil».