Milliardær lykkelig over å få 50 000 kroner

Petter Olsen fikk pris for kultursatsing.

AKERSHUSPRISEN: Petter Olsen synes det er en flott anerkjennelse å motta Akershusprisen 2015 på 50 000 kroner for kultursatsingen på Ramme gård. Prisen ble overrakt av fylkesordfører i Akershus, Anette Solli (H).) Foto: Anders Grønneberg
AKERSHUSPRISEN: Petter Olsen synes det er en flott anerkjennelse å motta Akershusprisen 2015 på 50 000 kroner for kultursatsingen på Ramme gård. Prisen ble overrakt av fylkesordfører i Akershus, Anette Solli (H).) Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Petter Olsen (66) fikk i dag tildelt Akershusprisen 2015 for sitt arbeid med Ramme gård i Vestby.

Milliardæren har utviklet gården til et kulturelt sentrum med utgangspunkt i stedets historie.

- Nesten som folkevalgt Akershusprisen ble i dag, mandag 26. januar delt ut for andre gang. Den skal gå til en organisasjon eller person som gjør noen av betydning for fylket. Denne gangen gikk den til et livsverk under stadig utvikling og personen som er drivkraften bak dette.

- Nå føler jeg meg nesten som folkevalgt, sa Petter Olsen i si takketale til fylkeskommunens politikere.

- Vi må hegne om vår hjembygd og tradisjoner. Vi trenger møteplasser for å føle oss hjemme og for bedre å møte framtida, sa han videre etter å ha mottatt gaver og blomster av fylkesordfører Anette Solli (H).

- Vår verden står foran voldsomme forandringer og utfordringer. For å holde vår sivilisasjon samlet, trenger vi en best mulig kulturell ballast, sa han videre.

Ferdig våren 2016 Petter Olsen arvet Ramme gård, en halvtimes biltur syd for Oslo, som 18 åring. Gården er et levende senter og møtested for variert kulturaktiviteter - medutstillinger, amfiteater og konserter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.