NRK

Milliardær vil overta NRKs Marienlyst

Johan H. Andresen og Snøhetta vil ha Marienlyst etter NRK.

SIGNALBYGG: NRKs moderskip, Marienlyst, er anslagsvis verdt to milliarder kroner. Nå vil milliardær Johan H. Andresen og arkitektkontoret Snøhetta kjøpe det og gjøre det om til et signalbygg med en rekke boliger. Foto: NTB Scanpix
SIGNALBYGG: NRKs moderskip, Marienlyst, er anslagsvis verdt to milliarder kroner. Nå vil milliardær Johan H. Andresen og arkitektkontoret Snøhetta kjøpe det og gjøre det om til et signalbygg med en rekke boliger. Foto: NTB ScanpixVis mer

-Med et prosjekt kalt «Lyst» har milliardær Johan H. Andresens selskap Ferd og arkitektkontoret Snøhetta meldt seg på i kampen om NRK-tomta.

Ifølge Aftenposten vil prosjektet transformere det fredede kringkastingshuset til en ny storstue for byens befolkning og følge NRKs foreslåtte planprogram med en 65/35 prosents fordeling mellom næring og boliger.

Et signalbygg i Oslo

Det framgår videre at taket på det gamle radiohuset kan bli et signalbygg på linje med Operataket i hovedstaden, som også Snøhetta sto bak.

- Dette er mye mer enn bare et boligutviklingsprosjekt, det er et bykulturelt utviklingsprosjekt.

- Det er viktig å se på hva vi kan tilby for byen utover at det etableres nye boliger og næringsaktivitet, sier Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.

Verdi: to milliarder kroner

Marienlyst-eiendommen er rundt 100 mål stor og skal legges ut for salg før sommeren med en anslått verdi på to milliarder kroner.

- Vi har lyst til å tilby byen noe nytt og annerledes, samtidig som vi tar vare på historien.

- Vi er opptatt av å skape varige verdier og sette tydelige spor. Gjennom å utvikle en ny bydel som rommer «alt», mener vi at skal kunne lykkes med det, sier Johan H. Andresen.