Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Milliarder i perspektiv

Nå er det på tide at vi heller «tar» de sterke, og lar de svake være i fred.

HVA ER VIKTIGST?: Formålet med denne grafiske fremstillingen av pengebruk i Norge, er å sette ting litt i perspektiv.  Diagrammet er laget av artikkelforfatteren.
HVA ER VIKTIGST?: Formålet med denne grafiske fremstillingen av pengebruk i Norge, er å sette ting litt i perspektiv. Diagrammet er laget av artikkelforfatteren. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en digital verden med en flom av inntrykk, er det lett å miste oversikten.

Sosiale media forer oss med konstruerte sannheter, og de som roper mest blir hørt oftest.

Det er bekymringsverdig hvor mye kraft det ligger i et fora som Facebook, når det ikke er underlagt verken kildehenvisning eller etiske retningslinjer.

Med stigende ubehag kan det registreres at svake grupper stadig oftere utsettes for mobbing, i form av «moro-bilder» med tilhørende tekst. Fokuset rettes gjerne mot hvilken enorm kostnad disse gruppene utgjør for samfunnet.

Formålet med denne grafiske fremstillingen av pengebruk i Norge, er å sette ting litt i perspektiv.

Det er selvfølgelig bare noen utvalgte poster som er tatt med i oversikten, og utvalget er ment å representere noen mediafokuserte områder. Viktige og mindre viktige.

Kanskje bidrar dette til at fokus endres en bitteliten smule, på hva som er viktigst for Norge, og for oss som bor her.

Håper at flere vil ta til motmæle mot usannheter og uriktigheter som rammer de svakeste gruppene.

* * *

Kilder: 150 milliarder i tapte inntekter på grunn av svart arbeid, 70 mrd. for kampfly, 55 mrd. i julehandel, 26 mrd. til veiformål, 16 mrd. i skattelette, 8 mrd. tapt i Nav-svindel og én mrd. for 20 000 flyktninger.  

Hele Norges coronakart