Milliardsøksmål etter Grand Theft-drap

Sony saksøkes for nær to milliarder kroner etter at to gutter skjøt to tilfeldig forbipasserende.

Brødrene William (16) og Joshua (14) hadde spilt det populære spillet Grand Theft Auto hele dagen. Det er ikke så uvanlig det, mange ungdommer (og voksne) gjør det. Men etter en hel dag med det voldelige bilspillet brøt de to brødrene seg inn i farens våpenskap hjemme i Knoxwille USA. Bevæpnet med grovkalibrete geværer klatret de opp i fjellet. Deretter skjøt de på biler som kjørte forbi på motorveien gjennom Smoky Mountains. En 45 år gammel sykepleier ble drept og ei 19 år gammel jente hardt skadd.

Millionsøksmål

Guttene ble pågrepet kort tid etter skytingen. De forklarte at de bare hadde gjort som i bilspillet Grand Theft Auto III, skutt på forbipasserende biler.

Det har falt ofrenes pårørende tungt for brystet. De krever 246 millioner dollar (nær to milliarder kroner) i erstatning fra spillgiganten Sony. De pårørende hevder at Sony, spilldesigner Take-Two Interactive og Rockstar Games og forhandleren Wal-Mart er ansvarlige for drap og drapsforsøk.

Grand Theft Auto III er en av verdens største spillsuksesser, og et av de mest populære Playstation-spillene. De to brødrene er dømt til ikke tidsbestemte fengselsstraffer.

INSPIRASJON: De to brødrene hevdet at de bare gjorde som i bilspillet Grand Theft Auto III.