Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Million-kontrakt til norsk GP-band

Lørdag synger Midnight Sons for hele det norske folk i Melodi Grand Prix-finalen på NRK1, men i går gikk guttas store drøm i oppfyllelse. Da undertegnet de en internasjonal platekontrakt med Lava/Warner i New York til en verdi av fire millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt sinnssykt. Vi gløder. Nå går det bare én vei, sier gutta i Midnight Sons.

I ett år har Vidar Jørgensen (23), Henrik Lindhjem (22), Tarjei Havnes (19) og Tonny Lehne (20) fra Oslo jobbet intenst med dette for øyet: å bli popstjerner.

Og aldri har de vært nærmere målet.

Melodi E

Når det lørdag kveld er klart for melodi E - «Stay» - står unge gutter på scenen i full visshet om at verden ligger for deres føtter, uansett om de vinner den norske finalen eller ikke.

- Platekontrakten gir oss trygghet, og lørdag vil folk se hvordan vi stråler. Vi står på scenen for å vinne GP-finalen, sier Henrik Lindhjem.

Det var manageren Ric Aliberte som kom til Oslo i går med de gode nyhetene. Han er en ringrev i internasjonal popverden, med tidligere ansvar for artister som Kiss, Queen og Billy Idol.

Fire millioner

Verdien av kontrakten er en av norgeshistoriens høyeste. 500000 doller, eller fire millioner kroner har Warner-labelen Lava betalt. 1,6 millioner kroner blir delt mellom bandet og produksjonsselskapet Waterfall Productions på Grünerløkka, som står bak lisensavtalen. Det resterende beløpet står på konto og skal brukes til innspilling, reise og managerhonorar.

Det er Waterfall og bakmennene Kai Robøle og Kenneth Lewis som også er arkitektene bak millionkontaktene med Atlantic/Warner for Babel Fish og M&M.

Midnight Sons legger ikke skjul på at de er inspirert av boyband som Backstreet Boys og Boyzone.

- Boyband er skjellsord i Norge, men vi skal gjøre popmusikk stuereint, sier Robøle.

Good looking guys

Platedirektøren i Lava, Jason Flom, har aldri tidligere betalt så mye penger for et band. Og det sier ikke så rent lite, for han har blant andre The Corrs i stallen.

- Gutta ser bra ut, danser godt og synger helt fantastisk. Dette bandet satser vi stort på.

- Albumet kommer i løpet av august/september i år, og skal gis ut worldwide. Midnight Sons har internasjonal appell, sier Flom, som roser Waterfall og låtskriverne Lars Aass og Bottolf Lødemel.

Midnight Sons, som fikk navnet av den amerikanske ambassaden i Oslo, er ikke som andre band: Hver dag øver de to timer sang og dans med instruktør.

POPSTJERNER: Vidar Jørgensen, Henrik Lindhjem, Tarjei Havnes og Tonny Lehne har millionkontrakt i lomma.