Million-Lene

I dag overtar Tromsø-jenta Lene Marlin førsteplassen på den svenske radiolista med «Sitting Down Here». Samtidig kan hun juble over å ha tjent seks millioner kroner på salget av albumet «Playing My Game».

20. mars 1999: Lene Marlin gir ut sitt debutalbum «Playing My Game».

20. juli 1999: Lene Marlin passerer 300000 solgte av «Playing My Game», mens hun for andre gang scorer en Sverige-ener.

Sannspådd

Det går unna for Norges popkomet nummer én.

For ett år siden, nærmere bestemt 11. juli 1998, presenterte Dagbladet som første riksmedium den unge plateengelen. «Lene Pedersen er foreløpig ukjent. Men det varer nok ikke lenge», het det i artikkelen.

Ett år seinere har Lene Marlin rukket å bli mangemillionær. Virgin-direktør Per Eirik Johansen bekrefter at «Playing My Game» nå har solgt over 300000 eksemplarer på verdensbasis.

Dette inkluderer dobbel platina og 116000 solgte album i Norge, 130000 og for lengst gulltrofé i Japan, og gullplate for 50000 solgte i Italia.

Månedslønn: 1,5 mill.

Utfra standard artistkontrakter gir dette 18-åringen, som skriver sine egne tekster og melodier, en inntekt på seks millioner kroner.

Det gir gymnasiasten en gjennomsnittlig månedslønn på 1,5 millioner kroner etter at debutalbumet kom ut. I tillegg til dette kommer pene slanter i form av singelsalg, radiospilling og deltakelse på samleplater.

Denne uka befinner Lene seg i Tyskland der hun promoterer seg overfor radiostasjoner. Likevel er det i Sverige hun er heitest akkurat nå.

Tre og en halv måned etter at «Unforgivable Sinner» toppet den svenske radiolista, er det «Sitting Down Here» som er den mest spilte låta på svensk radio. Også albumet «Playing My Game» nyter godt av radioeksponeringen.

Plata har passert 20000 solgte, en heidundrende suksess til å være en norsk artist i Sverige.

KAN LENE SEG PÅ SUKSESSEN: Lene Marlin har solgt 300 000 eksemplarer av albumet «Playing my game».