Million-søksmål mot Snøhetta

Britiske politikere misfornøyd.

Britiske lokalpolitikere går til søksmål mot arkitektkontoret Snøhetta på grunn av et havarert museumsprosjekt i kystbyen Margate sørøst i Storbritannia.

Denne uken leverte myndighetene i Kent et kjempesøksmål mot arkitektkontoret, skriver Dagens Næringsliv. Snøhetta får skylden for en enorm budsjettsprekk i byggingen av William Turner-museet i Margate.

- Vi er fast bestemt på å gå til de nødvendig skritt for å få dekket kostnadene, og jeg håper vi kan oppnå et forlik så fort som mulig, sier Mark Hill, ansvarlig for offentlige tjenester i Kent.

Sjefarkitekt Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta sier det er snakk om et krav på flere millioner pund.

- Men de har ikke en sjanse. Dette søksmålet kommer bare for å rettferdiggjøre bruken av offentlige penger, sier han til Dagens Næringsliv.

Budsjettet for museet tilegnet maleren William Turner var opprinnelig på 7 millioner pund, men måtte etter hvert utvides til hele 50 millioner pund. I 2006 organiserte de lokale myndighetene en ny arkitektkonkurranse.

(NTB)

NATURSKJØNT: Men Snøhettas forslag for et museum i Margate i England ble for dyrt for britiske politkere. Foto: LOUISE OLDFIELD, CREATIVE COMMONS
NATURSKJØNT: Men Snøhettas forslag for et museum i Margate i England ble for dyrt for britiske politkere. Foto: LOUISE OLDFIELD, CREATIVE COMMONS Vis mer
Million-søksmål mot Snøhetta
FORSLAGET: Dette er museumsforslaget fra Snøhetta.