Millionæren valgte Gerti

BERLIN (Dagbladet): Politikerne raser og sier at dette er beviset på hvor dypt de kommersielle TV-kanalene har sunket. 12 millioner satt klistret til skjermen da bilselgers-ken og triatlon-entusiasten Gerti Friedrich (37) vant en millionær i programmet som er garantert å bli årets TV-hit i Tyskland.

Gerti med de mørke lokkene hadde utkonkurrert 44 godtutseende medsøstre i alderen fra 18 til 43 år før hun kunne motta en briljantring til nærmere 100|000 kroner fra Thomas Tepe (47) - en styrtrik bedriftseier innen leketøy og gaveartikler fra delstaten Schleswig-Holstein nord for Hamburg.

- Øynene hans fascinerte meg. Jeg tror dette kan bli den store kjærligheten. Jeg ønsker å vandre med deg gjennom et vidunderlig nytt liv, sa Gerti. I går reiste hun og Thomas for å nyte 10 dager under Floridas sol. Begge tror på ekteskap.

Skulle det likevel ikke klaffe, beholder Gerti ringen.

- Jeg har alltid foretrukket mørkhårede, sier den giftelystne, blonde millionæren.

- Jeg var helt gele i knærne før det hele var avgjort, legger han til. Thomas Tepe hadde hjelp av en venn og sine tre døtre under valget blant kandidatene - som poserte i aftenkjole, badeantrekk og brudekjole og gjennomgikk en test som skulle vise hvor kvikke de var med tungebåndet.

Under opptredenen i aftenkjole falt 33 av konkurrentene ut. Etter intelligenstesten sto fem finalister igjen.

-Gerti har hatt uflaks med menn. Vi håper at hun endelig lykkes, sier Nicole Riege, som er venninne og kollega i bilforretningen i Hamburg.

- Det viktigste er at pappa blir lykkelig. Gerti gjør et godt inntrykk. Hun var tilbakeholden, ikke så pågående som noen av de andre kandidatene, sier storesøster Nina Tepe.

Mange av deltakerne la ikke skjul på at de ønsket å kapre en mann utelukkende for pengenes skyld.

Tyske kvinner står nå i kø for å være med i programmet «Jeg gifter meg med en millionær», som sendes av RTL, som er Europas største private fjernsynssender. I overmorgen starter konkurrenten Sat-1 et liknende program med tittelen «Hvem gifter seg med millionæren?»

Kritikken hagler etter RTL-premieren, mens TV-senderen jubler over seertallene. Reaksjonene etter «Big Brother»-serien blir bare blåbær i sammenlikning.

- Dette er frastøtende, avskyelig. Programmene demonstrerer at de private sendernes kvalitetsskala ikke har noe nullpunkt, sier Kurt Beck, som er sosialdemokratisk regjeringssjef i Rheinland-Pfalz.