Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Millionene flyter i TV3

TV3 vrenger lommeboka i jakten på tv-seere i høst. Kanalen bruker over 40 millioner kroner på action-tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Robinsonekspedisjonen», «Baren» og «Det perfekte kupp» er navnene på TV3s største programproduksjoner i høst. Tv-kanalen eies av pengemaskinen MTG og går så det suser. Nå aksepterer eierne at TV3 bruker dobbelt så mye som i fjor for å bringe mer penger inn i kassa.

Taus ledelse

- Vi kommenterer ikke slike tall for TV3. Men jeg kan bekrefte at vi har doblet utgiftene til egenproduksjoner i forhold til i fjor høst, sier TV3s administrerende direktør Eivind Schackt.

Men etter det Dagbladet erfarer, blir sluttregningen på over 40 millioner kroner. Og kanalen har aldri noen gang hatt så mange dyre egenproduksjoner i samme halvår.

- Er det lurt å spille ut alle essene på en gang?

- Det gjør vi da heller ikke. Men vi har hatt en vår vi ikke er helt fornøyd med, og samler ressursene nå i høst. Foruten Champions League har vi få dyre innkjøpte prosjekter, sier Schackt.

Interaktiv tv

Nå er hele høstens sendeplan lagt. Men dagene for noen av sendingene holdes fortsatt dypt hemmelig. En av seriene som det ikke snakkes høyt om er «Det perfekte kupp», med Nils Ole Oftebro som programleder.

«Baren» blir den største interaktive satsingen. Internett-seere kan følge livet i den nyoppbygde «Baren» og huset der ti deltakere bor, døgnet rundt. Halvtimessendinger kommer på tv hver kveld - seks dager i uka. Og det er seerne som stemmer ut taperne underveis.

«Robinson»-opptakene i Malaysia er allerede ferdige. Nå tviholder TV3 på den hemmelige vinneren under programleder Christer Falks ledelse. Lekkasje tapper seere, og det vil TV3 unngå for enhver pris.

Torsdag 12. oktober starter TV3s nye «nyhetsprogram», der «Etterlyst»-programleder Per Henrik Stenstrøm skal lage «Det norske hus», der du blant annet får se to par gjennomføre partnerbytte.

Elisa Røtterud har mistet sitt Univers, men har eget program kalt «Elisa». Hun lar norske kjendiser få oppfylt sine ønsker - med TV3s kamera til stede.

<B>I VANNET:</B> Christer Falck viser rumpa til publikum på Aker Brygge under TV3s lansering i går kveld.