MILLIONENE TRILLER INN: Selskapet til Espen Lind har til sammen omsatt for over 40 millioner siden 2012. Foto: NTB Scanpix
MILLIONENE TRILLER INN: Selskapet til Espen Lind har til sammen omsatt for over 40 millioner siden 2012. Foto: NTB ScanpixVis mer

Millionene renner inn for Espen Lind

Tyve år etter at han fikk sitt gjennombrudd med hitlåten «When Susannah Cries», fortsetter Espen Lind (46) å håve inn penger.

(Kapital): I 2016 kunne Linds norske heleide selskap «En Enkel Manns Foretak» bokføre inntekter på 6,7 millioner kroner, samt et nettooverskudd på 3,7 millioner etter skatt.

Den samlede omsetningen har nådd 40 millioner kroner siden selskapet ble etablert i 2012, mens nettoresultatet er nærmere 22 millioner kroner.

Lind tok i fjor ut et beskjedent utbytte på 120 000 kroner, men han bør likevel ha råd til mat på bordet etter å ha tatt ut totalt 15 millioner i utbytte de tre foregående årene. Tolv av disse millionene ble hentet ut i 2014, da omsetningen til En Enkel Manns Foretak nådde rekordhøye 12,9 millioner kroner, ifølge Kapital.

Og det er fortsatt nok å ta av hvis det en dag skulle butte imot. På selskapets bankkonto står det drøyt fem millioner kroner, mens egenkapitalen er på 3,5 millioner.

Flesteparten av millionene har kommet fra Linds oppdrag som låtskriver eller som produsent for en rekke navn på den internasjonale stjernehimmelen. Chris Brown, Rihanna, Atomic Kitten og Train for å nevne noen. Men det han internasjonalt er mest kjent for er låten «Irreplaceable» som han laget for Beyoncé i samarbeid med Stargate-duoen og partneren Amund Bjørklund. I tillegg vet vi at han som Tono-medlem får inntektene fra avspillingen av hans musikk i norske radio- og TV-kanaler, skriver Kapital.

Andre økonominyheter:

Røkke spytter inn 15 mill. i ballsport
50 lette millioner for BA-HR etter rekordsalg