DEBATT

Debatt: Sorteringssamfunnet

Millioner av jenter forsvinner mens vi sover

De savnede jentene er kanskje det sterkeste uttrykket for diskriminering av kvinner i vår tid, men det er nesten ingen som snakker om det.

ENESTE JENTE: Padma Kanwar Bhatti er eneste jente i et klasserom med 22 gutter i den indiske landsbyen Devda. Det er et stort jenteunderskudd i landet fordi mange jentebarn blir drept rett etter fødselen. Illustrasjonsfoto: Roberto Schmidt / AFP / NTB Scanpix
ENESTE JENTE: Padma Kanwar Bhatti er eneste jente i et klasserom med 22 gutter i den indiske landsbyen Devda. Det er et stort jenteunderskudd i landet fordi mange jentebarn blir drept rett etter fødselen. Illustrasjonsfoto: Roberto Schmidt / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I dokumentarfilmen «It’s a Girl» (2012) står en kvinne fra delstaten Tamil Nadu i det sørøstlige India fram og forteller en rystende historie. Kvinnen hadde født åtte jentebarn, men tatt livet av alle like etter fødselen. Ønsket om å få en gutt var så sterkt at hun ble gravid om og om igjen. Men hun fikk bare jenter. Og hver eneste gang drepte hun dem. Jentene ble begravet like i nærheten av der hun og mannen bodde. Om en av jentene som ble drept forteller hun: «Jeg bare kvalte barnet rett etter at det ble født. Hvorfor beholde jenter når det er så vanskelig å oppdra dem?».

En annen kvinne forteller om hvordan hun tok livet av sitt nyfødte jentebarn ved å fukte en klut og legge det over barnets munn og nese. Siden barnet da ikke fikk puste, døde det umiddelbart. Dette er bare en av mange utbredte metoder for å ta livet av små jenter. Hver region har sine egne tradisjoner for hvordan jentebarn skal drepes. Noen steder druknes barnet i en bøtte med melk, andre steder blir barnet gitt store mengder salt eller begravet levende. Det forekommer også at barna blir påført lungebetennelse og diaré for å få dødsfallet til å virke naturlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer