Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Millioner for Bagdad-rapporter

Åsne Seierstad tjener godt på sine risikofylte reiser til krigsområder. I Bagdad renner penga inn på konto.

Åsne Seierstad har til salt i maten og litt. Først var hun i krigsherjede Afghanistan, rapporterte til vestlige medier kom hjem og skrev bok. Boka solgte godt like før jul i fjor og Seierstad tjente godt med penger. I tillegg holder hun foredrag for næringslivet, noe som heller ikke er gratis.

Nå er hun i Bagdad, og som eneste norske journalist var hun der da USA og britene tok kontrollen i Iraks hovedstad. Ifølge svenske Expressen rapporterer Åsne til 18 mediekanaler. Blant dem er NRK og Aftenposten, danske Politiken, svenske Dagens Nyheter og Sveriges Television.

Ifølge Dagens Næringsliv tjener den norske journalisten opptil 70 000 kroner pr. dag. Men utgiftene er langt fra så store. Hotellet hun bor på tar mellom 40 og 200 dollar i døgnpris. Utgifter til sendeutstyr for fjernsyn dekkes som regel av oppdragsgiver. Om Seierstad betaler telefonregningene sine selv kan de være høye, i hvertfall om hun bruker satelittelefon. Trolig dekkes disse utgiftene av oppdragsgiveren. Før myndighetenes kontroll i Irak kollapset, måtte også utenlandske journalister betale en avgift for å være i Irak. Denne summen kunne være på noen tusen om dagen.

Seierstad har vært i Irak siden 15. januar, men unntak av en kort periode. Ifølge Expressen kan den norske krigsreporteren ha fakturert for så mye som to millioner kroner til de åtte avisene, fem radio- og fem tv-kanalene hun leverer stoff til.

KRIGSREPORTERE:</B> Åsne Seierstad dekket krigen i Afghanistan sammen med Dagbladets Aleksander Nordahl.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media