Millioner har sett denne videoen fra Oslo

Låta topper engelske hitlister.

(Dagbladet.no): Calvin Harris er artisten på alles lepper i England for øyeblikket, og i to uker har hans singel «I'm Not Alone» tronet på toppen av britiske hitlister.

Det er gode nyheter for den norske regissøren Christian Holm-Glad. Han har nemlig laget videoen til Harris sin hit, som nå har 1,7 millioner visninger på Youtube og blir vist i høy rotasjon på MTV.

- Jeg likte låta, men trodde vel ikke den kom til å bli så svær. Det er utrolig gøy - ikke minst for Calvin selv, som er strålende flink og fin fyr, sier Holm-Glad til Dagbladet.no.

- Christian er super
Harris er åpenbart tilsvarende begeistret for den norske regissøren. På sin MySpace-side skriver artisten at videoen er litt rar. Og:

- Den er regissert av Christian Holm-Glad, som er super. Alle musikkvideoer burde bli regissert av ham.

Musikkvideoen er delvis spilt inn i oslomarka, og delvis i kjelleren under reklameskolen Westerdahls. Alle danserne med unntak av én er norsk, og den lille gutten spilles av to personer - tvillingsønnene til Holm-Glad.

Hele videoen ble spilt inn på halvannen dag i januar.

- Det var min idé å gjøre den litt sånn Frankenstein-aktig, også tenkte jeg det kunne være litt gøy å gjøre det i Norge, som på vinterstid sikkert framstår som litt eksotisk for mange utlendinger. Det er forhåpentlig en styrke, sier regissøren.

Får ordentlige budsjetter
Nordmannen fikk oppdraget etter å ha laget videoen til Madcon-låta «Beggin'». En dag ringte en agent som ønsket å representere ham i England. Holm-Glad takket ja, men avslo de første tilbudene om jobb som agenten kom med.

- For meg er det ekstremt viktig at jeg jobber med artister og låter jeg liker, derfor kunne jeg for eksempel ikke lagd noe for «Idol»-artister, sier Holm-Glad, som også har jobbet med blant andre Kaada, Cloroform og Number Seven Deli.

Selv mener han at innslag av humor, samt kontraster mellom musikken og det visuelle, er røde tråder for ham som musikkvideoregissør.

Og nå kan Calvin Harris-suksessen åpne nye dører. Holm-Glad er i samtaler med artister som han har «drømt om å få arbeidet med», uten at han vil nevne navn.

-  Det kule er i hvert fall at jeg får jobbe med ordentlige budsjetter. Dermed kan også musikkvideoer bli en større del av inntekten min.

Ved siden av musikkvideoene har Holm-Glad også stått bak flere tv-produksjoner, og jobber nå med et nytt prosjekt med «Slå på ring»-gutta. Calvin Harris-videoen er for øvrig tatt ut til kortfilmfestivalen i Grimstad.

VOKSENDE STJERNE: Calvin Harris har ligget i to uker på toppen av britiske hitlister. FOTO: SCANPIX/AFP
VOKSENDE STJERNE: Calvin Harris har ligget i to uker på toppen av britiske hitlister. FOTO: SCANPIX/AFP Vis mer