MISTER BRUKERE: Facebook har mistet millioner av brukere i viktige markeder, bare den siste måneden. FOTO: REUTERS.
MISTER BRUKERE: Facebook har mistet millioner av brukere i viktige markeder, bare den siste måneden. FOTO: REUTERS.Vis mer

Millioner kutter ut Facebook

Nettgiganten vil ikke kommentere tallene.

(Dagbladet:) Den siste måneden har Facebook mistet seks millioner amerikanske besøkende — et fall på 4 prosent. Det melder The Guardian, som siterer tall fra analyseselskapet SocialBakers.

Undersøkelsen viser også at brukere dropper Facebook også i Storbritannia, Canada, Spania, Tyskland og Japan — land der Facebook tradisjonelt har vært størst.

På et halvt år har Facebook dermed mistet ni millioner månedlige besøkende i USA og to millioner i Storbritannia, ifølge The Guardian.

Vil ikke kommentere
Dagbladet har tidligere skrevet at også norske ungdommer svikter Facebook, og bruker stadig mindre tid på nettstedet.

Jan Fredriksson, Facebooks pressetalsmann i Skandinavia, ønsker ikke å kommentere de nye tallene.

- Facebook velger ikke å kommentere tall fra andre aktører, da målemetoden er ukjent for Facebook, sier han.

Fredriksson sier også at tallene endrer seg raskt.

- Facebook måler løpende bruken av Facebook - noe som skifter fort. For eksempel øker Facebook på mobil raskt, både i antall brukere, i minutter og antall ganger per dag. Brukerne er fortsatt jevnt fordelt mellom kjønn og aldersgrupper på en måte som trolig er unikt for Internett-baserte tjenester, sier han.

Facebook har per i dag rundt en milliard brukere. Selskapet gjorde nylig en oppussing av sidene sine, blant annet for å gjøre nyhetsstrømmen mer visuell og mindre teksttung.