Johnny Depp og Amber Heard-rettssaken:

Millioner lurt av bløff

Et YouTube-klipp med skuespiller Jason Momoa som «vitner» i Johnny Depp og Amber Heards rettssak har tatt av på TikTok.

HEARD/DEPP: Internett blir fylt med innhold fra rettssaken mellom det tidligere ekteparet Johnny Depp og Amber Heard, men nå dukker det også opp videoer av ting som ikke har funnet sted i rettssalen. Video: Tiktok: @tomvamp Vis mer
Publisert

Rettssaken mellom det tidligere skuespiller-paret Amber Heard og Johnny Depp følges av skuelystne fans verden over, og kreative sjeler på internett ser også sitt snitt til å lage humor av det hele.

Rettssaken har nå vart i seks uker, og er planlagt å ende fredag 27. mai.

Torsdag i forrige uke postet YouTube-brukeren «GeoMFilms» en video hvor «Aquaman»-aktuelle Jason Momoa tilsynelatende vitner i rettssaken via videochat. Klippet har i skrivende stund nesten 2,7 millioner visninger.

Se klippet i videovinduet øverst i saken.

«Tissue gate»: Flere har reagert på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

Gjør narr av Heard

I klippet gjør den dubbede versjonen av Momoa narr av Heard, og forteller at hun skal ha bæsjet i svømmebassenget da de jobbet sammen under innspillingen av Aquaman.

Han ler rått mens han refererer til «Amber's turd» - Ambers dritt - et uttrykk som har florert i sosiale medier, og som henviser til at Depp skal ha funnet menneskeavføring i senga mens de ennå var gift.

Til tross for at det går fram av tittelen og beskrivelsen at klippet er en dubbet spøk, er det flere som innrømmer at de gikk rett på limpinnen.

- Det faktum at jeg helt ærlig trodde dette var ekte, er fordi denne rettssaken har vært helt hinsides all forstand, skriver en bruker.

Tatt av på TikTok

Flere har heller ikke skjønt at det faktisk er en spøk når de tar til kommentarfeltene.

FLAUT: Amber Heards advokat protesterer mot sitt eget spørsmål, Johnny Depp fniser av tabben. Vis mer

- Oi, da! Dette var fenomenalt! Jason Momoa, jeg støtter deg for alltid! Takk for at du stiller opp og støtter Johnny Depp. Takk, på vegne av oss som har blitt hånt og misbrukt av en ondskapsfull narsissist, skriver en bruker.

Flittige brukere har imidlertid «adoptert» klippet fra YouTube til TikTok, og her er det ikke alle som opplyser om at det hele er en bløff.

Brukeren «creative_pixel_» har over 28 millioner visninger og tre millioner likerklikk på en TikTok-versjon av klippet, og flere i kommentarfeltet lurer på om det er ekte.

- Dette er ikke ekte, sant?, spør en bruker.

Rettssaken lever for øvrig sitt helt eget liv på TikTok, og emneknagger som #justiceforjohnnydepp og #amberturd har milliarder av visninger - henholdsvis 14,9 milliarder og 2,7 milliarder.

Gammelt intervju

Klippet er satt sammen av ulike sekvenser fra rettssaken som sendes direkte på nettet, samt et gammelt intervju Jason Momoa har gjort med Ellen DeGeneres.

Selv om flere store navn har vitnet i rettssaken, inklusive Depp og Heard selv, har Jason Momoa aldri stått i vitneboksen. Det har imidlertid skuespiller Ellen Barkin - via video - mens navn som James Franco og Elon Musk også har stått på listen over vitner uten å ha deltatt til nå, skriver Newsweek.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer