Millioner til tøysefilm

TVNorge-humoristen Espen Eckbo lager film om sitt eget parodiband Boyzvoice. Nordisk Film og TV har fått 3,5 millioner kroner i statsstøtte fra Norsk filminstitutt for å produsere tøysedokumentaren om Eckbos tøyseband.

I desember og januar klarte Espen Eckbo å selge over 30000 eksemplarer av julesingelen «Let Me Be Your Father Xmas», en parodi på gutteband som Backstreet Boys og Boyzone.

Nå skal det lages kinofilm om det fiktive bandet. Innspillingen av «Get Ready To Be Boyzvoiced» starter 19. juni, og premieren blir i november. Prislappen på ni millioner - sju millioner til innspilling og to millioner til lansering - deles mellom statlige Norsk filminstitutt, Nordisk Film og TV og TV2.

- Vi kaller det en dokumentarfilm, sier Stein Roger Bull.

Tredje person

Boyzvoice består av M'Pete (26), bedre kjent som tidligere «Mandagsklubb»-stjerne Espen Eckbo og hans to kompiser, brødrene Roar (33) og Hottub (24). Ironien ligger så tjukt utenpå filmprosjektet at Eckbo bare snakker om Boyzvoice-gutta i tredje person.

- Jeg møtte Boyzvoice i høst i forbindelse med deres opptreden på Thomas Giertsens show. De virket som ok folk. Vi ble litt kompiser, forteller Giertsens tidligere kompanjong.

- Jeg skjønte fort at Boyzvoice ville satse stort og internasjonalt. Dermed dukket ideen opp om å følge dem litt tett i en avgjørende fase og lage en dokumentarfilm ut av det. Det ga også gutta i Boyzvoice oss lov til.

Kritisk til bransjen

Mathis Fürst skal ha regien, mens Henrik Elvestad, tekstforfatter for Thomas Giertsen, har skrevet manus. Ifølge Stein Roger Bull.

- Regi og manus blir feil her. Dette er en dokumentar. Fürst, Elvestad og jeg skal være journalister som skal følge gruppa. Det er mer riktig å si. Vi skal lage en skikkelig kritisk dokumentar, sier Eckbo.

- Er dere inspirert av TV2s dokumentar om popfiaskoen Grace?

- Tja, den har jeg ikke sett. Men «In Bed With Madonna» og U2s «Rattle & Hum» har betydd mye for oss.

- Er målet å avsløre popbransjen?

- Vi vil forsøke å få fram en del av det som ligger bak popstjernefasade og glamouren. Det er den storyen vi er ute etter, sier Eckbo. Filmteamet skal følge Boyzvoice i forbindelse med sommerens plateinnspilling og en mulig utenlandslansering.

BOYZVOICE-DOKUMENTAR: Espen Eckbo (i midten) forventer ikke reaksjoner på at statlig filmstøtte brukes til en dokumentar om tøysebandet Boyzvoice.