Millionfest for «Elling»

Det er ikke bare 600 000 publikummere som gleder seg over filmen «Elling». Mennene bak suksessen kan feste for smellfeite bankkonti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Elling» har nå solgt billetter for over 34 millioner. Det meste av disse inntektene går til norske kinobedrifter, men produsent Dag Alveberg og hans selskap Maipo får også en god porsjon:

Høye royalties

Siden han er eneeier av Maipo og ikke har andre private investorer med på «Elling», har Alveberg etter det Dagbladet erfarer nå tjent fem millioner kroner på filmen. Det betyr at han ikke behøver å bekymre seg for huset sitt, som han pantsatte for å skaffe penger til produksjonen.

Regissør Petter Næss og manusforfatter Axel Hellstenius vil også gjøre gode årslønner på sitt arbeid med filmen. Når regnskapet gjøres opp, kan det stå én million kroner i lønn og royalties på deres konto.

Forfatter Ingvar Ambjørnsen, som har skrevet bøkene filmen baserer seg på, har også en royaltyavtale som gir ham godt betalt for suksessen - over en halv million.

Skuespillerne Per Chr. Ellefsen og Sven Nordin har begge fått lønn for arbeidet, selvsagt, men i tillegg bonusutbetalinger om lag 150000 kroner hver på grunn av filmens høye besøkstall.

Til utlandet

Rettighetene til å vise «Elling» på kino i andre nordiske land er nå solgt til Universal - og blir filmen en stor kinosuksess i disse landene, drypper det enda mer penger på de norske interessentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer