Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Millionløft til Kulturrådet

Trond Giske gjør et kraftig innhugg i byråkratiet i Norsk kulturråd, men øker samtidig rådets samlede pott med flere millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer inneholder kulturbudsjettet som presenteres fredag, et sted mellom 15 og 20 millioner friske kroner til Norsk kulturråd. Blant annet opprettes det en helt ny støtteordning for litteraturfestivaler på 1,5 millioner kroner.

Men hovedmålet for kulturminister Trond Giske er å gjøre Kulturrådet mer effektivt.

Første steg er å strippe rådet for oppgaver tilsvarende 17 millioner kroner, slik Aftenposten meldte i går. Til Dagbladet bekrefter Giske at følgende ordninger avvikles: innkjøpsordningen for samtidskunst, tilskuddene for ekstraordinære tiltak for historiske muséer og tilskuddordningen for konsertprosjekter.

- Kulturrådet bruker én million kroner på å administrere ordningen med å kjøpe inn samtidskunst for to millioner kroner. Nå får de 15 regionale kunstmuseene tre millioner kroner som de selv kan kjøpe inn kunst for, sier Trond Giske til Dagbladet.

Han varsler ellers at han vil granske pengebruken i hele kulturlivet, og vil senere i høst opprette en kommisjon som skal stå for dette.

  • Følg statsbudsjettet på Dagbladet.no/kultur
    Hver torsdag sender Dagbladet ut nyhetsbrevet Kulturavisa, hver mandag kommer Litteraturavisa. Nyhetsbrevene inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis. Meld deg på:
    litteraturavisa kulturavisa
    Navn:
    E-post:
ANTI-BYRÅKRAT: Kulturminister Trond Giske tar fra potten for samtidskunst. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
ANTI-BYRÅKRAT: Kulturminister Trond Giske tar fra potten for samtidskunst. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer