- Feil å gjøre det enda mer attraktivt å være NRK-ansatt, mener Frp-politiker

Millionlønn, god pensjon og trygge statsjobber: Ber streikende i NRK vise magemål

Sivert Bjørnstad (Frp) reagerer på at NRK-journalister krever mer lønnsøkning enn mannen i gata.

MER ENN MANNEN I GATA: - NRK-journalistene krever sterkere lønnsvekst enn dem som finansierer NRK, og de som finansierer NRK er mannen i gata, sier Sivert Bjørnstad (Frp) til Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MER ENN MANNEN I GATA: - NRK-journalistene krever sterkere lønnsvekst enn dem som finansierer NRK, og de som finansierer NRK er mannen i gata, sier Sivert Bjørnstad (Frp) til Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) mener NRK-journalistenes lønnskrav viser dårlig gangsyn. I dag gikk 1700 NRK-ansatte medlemmer i Norsk Journalistlag ut i streik for høyere lønn.

- NRK-journalistene krever sterkere lønnsvekst enn dem som finansierer NRK, og de som finansierer NRK er mannen i gata som har fjernsyn hjemme i stua, sier Bjørnstad til Dagbladet.

Noe av det samme sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen ifølge Kampanje.

Millionlønn

Bjørnstad mener at lisensen bør reduseres med en tilsvarende sum som det NRK sparer i lønnsutgifter under den pågående streiken.

Han sier at NRK-ansatte har trygge, statlige jobber, bedre pensjoner enn mange av konkurrentene, og at mange av dem allerede tjener svært godt.

- Det er over 70 mennesker i NRK som tjener over en million, sier Bjørnstad.

- Hvorfor er det så alvorlig at NRK-ansatte har millionlønn?

- Fordi de er finansiert av skattebetalerne, og har en helt annet sikkerhet knyttet til jobbene sine, særlig sett opp mot de andre medieansatte særlig i distriktene. Da mener jeg det er feil å gjøre det enda mer attraktivt å være NRK-ansatt, sier Bjørnstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer