Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Millionsalg for Sissels «Titanic»

Etter år med prøving og feiling får Sissel Kyrkjebø endelig internasjonal suksess. Både «Prince Igor»-singelen og filmmusikken til «Titanic» er nå i ferd med å bli millionselgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kyrkjebø har med andre ord skutt to gullfugler på samme tid. Filmmusikken til «Titanic», hvor Sissel er en av de mest profilerte artistene, gikk i går inn på en 11. plass på den amerikanske Billboard-lista. Samtidig gjør Sissel det stort på nærmest samtlige europeiske salgslister. Sammen med ræpperen Warren G har Sissel solgt 600 000 eksemplarer av «Prince Igor»-singelen.

Eksplosivt salg

«Titanic»-albumet er den plata som akkurat nå klatrer raskest på Billboards topp 200-liste. Filmen har på fire uker hatt følgende plasseringskurve: 154, 72, 31, 11.

Den siste tida har etterspørselen etter plata vært så stor at platebutikker over hele USA har gått tomme. Likevel havnet Sissel og «Titanic» i 103 000 amerikanske hjem bare den siste uka. Sony Music regner med at plata i løpet av kort tid vil passere en million solgte i statene. Plata er for lengst nummer én på lista over mest solgte filmplater.

Asia

Overalt hvor filmen har premiere, følger et eventyrlig CD-salg.

- Vi ser en stor salgsmulighet her i landet også, sier Arne Kjernli i plateselskapet Sony Music.

Filmmusikken er allerede lagt ut for salg i Norge, men først når filmen får premiere den 13. februar vil markedsføringen av plata sette inn.

- Vi ser at filmen og musikken går hånd i hånd ellers i verden, CD-en selger svært godt i de asiatiske landene hvor filmen nå går på kino, sier Kjernli. Plata har solgt 40 000 i Taiwan og 20 000 i Hong Kong.

Det er den flere ganger Grammy-belønnede og Oscar-nominerte komponisten James Horner som har komponert Titanic-musikken. Sissels stemme følger filmkameraene til bunns i jakten på Titanics vrak i filmens åpningssekvens og kommer tilbake ved flere anledninger i løpet av den over tre timer lange filmen. Hun synger uten ord, akkompagnert av fullt symfoniorkester.

Celine Dion deltar også i filmmusikken, og hennes «My Heart Will Go On» vil etterhvert bli gitt ut som single.

USA venter

USA har ennå ikke fått oppleve Sissels samarbeid med Warren G i «Prince Igor». Eivind Slotsvik hos Polygram opplyser at noen lanseringsdato heller ikke er klar. Men i Europa er singelen for lengst en kjempehit.

Totalsalget har nå rundet 600 000, og et millionsalg er så absolutt innen rekkevidde.

Her er Sissels listeplasseringer så langt:

England - 15, Tyskland - 8, Frankrike - 6, Nederland - 6, Belgia - 24, Sverige - 6, Danmark - 3, Norge - 1, Finland - 16, Sveits - 11, Østerrike - 13, Hellas - 3.

Plata er fortsatt på vei oppover i de fleste europeiske land, og videoen med Sissel og Warren G snurres stadig med stor hyppighet på musikkanalen MTV.

I Polygram-konsernet jubles det nå for den globale suksessen Sissel får være med på. Alle vet at den enorme interessen for både «Prince Igor» og «Titanic» er gull verdt foran lanseringen av Kyrkjebøs kommende plate, som er planlagt utgitt over hele verden til høsten.

SANK: Filmen om «Titanic» - skipet som sank, kan bety Sissels gjennombrudd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!