Robert De Niro

Millionsøksmål: - Så for mye Netflix

Robert De Niros filmselskap saksøker en tidligere ansatt som blant annet skal ha sett 55 episoder av «Friends» i løpet av fire arbeidsdager.

MENER HAN BLE LURT: Stjerna Robert De Niros selskap vil ha seks millioner dollar fra en tidligere ansatt. Her er De Niro under American Icon Awards i mai. Foto: Splash News / NTB scanpix
MENER HAN BLE LURT: Stjerna Robert De Niros selskap vil ha seks millioner dollar fra en tidligere ansatt. Her er De Niro under American Icon Awards i mai. Foto: Splash News / NTB scanpixVis mer

Stjerna Robert De Niros filmselskap Canal Productions har gått til sak mot en tidligere ansatt, skriver det amerikanske bransjemagasinet Variety.

Summen selskapet krever er på hele seks millioner dollar - som tilsvarer rundt 55 millioner kroner.

Selskapet beskylder en tidligere ansatt for å underslå store summer og «binge» Netflix i arbeidstida.

Kvinnen skal også ha opparbeidet seg enorme hotell- og restaurantregninger uten tillatelse, og skal ha brukt De Niros egne flybonuspoeng til personlige reiser.

55 episoder av «Friends»

Den tidligere ansatte var høyt oppe i firmaet, med rollen som «Vice president of production and finance», skriver The Independent.

Den tidligere ansatte ble forfremmet til denne rollen rundt 2017, og hadde blant annet ansvaret for at ansatte ikke misbrukte firmaets penger, skriver NBC News.

Lønna var på 300 000 dollar i året, som tilsvarer rundt 2,7 millioner kroner. Likevel kom personen sjelden på kontoret, ifølge søksmålet. Og når vedkommende først kom på kontoret, skal «astronomisk mye tid» ha blitt brukt på å se Netflix.

I løpet av fire arbeidsdager i januar skal den tidligere ansatte ha sett på hele 55 episoder av «Friends» i arbeidstida, ifølge søksmålet.

Dette utgjør i tilfelle rundt 21 timer med «Friends» på fire dager.

- Ikke en del av pliktene

Den saksøkte skal også ha sett 20 episoder av «Arrested Development» og 10 episoder av «Schitt's Creek» i løpet av fire dager i mars.

- Å se programmer på Netflix var på ingen måte en del av eller relatert til pliktene og ansvaret som fulgte med ansettelsen, heter det i søksmålet.

Selskapet hevder også at personen blant annet brukte 32 000 dollar (rundt 300 000 kroner) på taxi og Uber i løpet av en toårsperiode.

I søksmålet hevdes det også at vedkommende skal ha skrevet en sluttattest til seg selv, men at Robert De Niro nektet å signere denne.

Avviser anklagene

Kvinnen skal ha levert sin oppsigelse i april.

Hun skal da ha omtalt bekymringene relatert til hennes pengebruk og andre temaer som «latterlige», ifølge Variety.

På hennes Linkedin-profil står det fortsatt at hun er ansatt hos Canal Productions, og har vært det de siste 11 åra og sju månedene.

Robert De Niro er snart aktuell i filmen «The Joker», sammen med Joaquin Phoenix. Han spiller også i Netflix-filmen «The Irishman», som er hans nyeste prosjekt sammen med Martin Scorsese, skriver The Guardian.