FEST PÅ ØYA: Danskene gjør halvøya Refshaleøen om til en egen Eurovision-øy, når de neste mai venter storinnrykk fra hele Europa. I dag ble det kjent at det gamle skipsverftet Burmeister & Wain skal huse Eurovision Song Contest. Foto: Eurovision/DR
FEST PÅ ØYA: Danskene gjør halvøya Refshaleøen om til en egen Eurovision-øy, når de neste mai venter storinnrykk fra hele Europa. I dag ble det kjent at det gamle skipsverftet Burmeister & Wain skal huse Eurovision Song Contest. Foto: Eurovision/DRVis mer

Millionsprekk for Eurovision i København

Notat avslører overforbruk, og Danmarks Radio måtte legge ut.

Det viser seg at Det Internasjonale Melodi Grand Prix i slutten av denne uka blir minst 22,8 millioner kroner dyrere for danske skattebetalere enn hittil forventet,  ifølge danske metroxpress.

Avisa Politiken skriver at Danmarks Radio har måtte legge ut for millionbeløpet, da Projektselskapet under Wonderful Copenhagen er gått tom for penger.

Det fremgår av et fortrolig notat fra Region Hovedstaden som skal behandles i morgen.

Ekstramillionene kommer på toppen av de knapt 50 millioner kronene som politikerne allerede har bevilget for å ombygge det tidligere B&W-verftet til Eurovision-arena, en ombygging som har medført mye debatt.

Kaller det svindel Millionoverskridelsene har forarget de borgerlige i København.

«Det er jo fanteri og svindel, hvordan de er kommet med for små beløp, bare for at vi skulle si ja. Nå kommer ekstra­regningene», sier Lars Dueholm, medlem av Københavns Borgerrepresentation for Liberal Alliance, til metroxpress.

Kloakk-problem Blant annet har det vist seg at utgiftene til sikkerhet blir 5,6 millioner kroner i stedet for budsjetterte 0,9 millioner, og kloakken har vist seg å være defekt.

Utgifter til tak og kabelføring endte i en rettssak mellem DR og det offentlige.

Uenigheten skal dreise seg om mellom 10 og 12 millioner kroner ifølge notatet.

Sluttsummen øker Verken overborgermester Frank Jensen (S), regionsformann Sophie Hæstorp (S) eller Wonderful Copenhagen har lyst til at uttale sig.

Den opprinnelige bevillingen for det store showet skal ifølge metroxpress har vært på 30,85 millioner kroner.

Siden er det blitt gitt et tosifret millionbeløp i ekstrabevillinger. Og nå er den nye estimerte prisen oppe på 73-80 millioner kroner. Showet bør med andre ord blir ganske så spektakulært.

KLAR FOR KØBEN:  Carl Espen Thorbjørnsen (31) er neppe så veldig opptatt av millionoverskridelsene. 
Foto: Eurovision Song Contest
KLAR FOR KØBEN: Carl Espen Thorbjørnsen (31) er neppe så veldig opptatt av millionoverskridelsene. Foto: Eurovision Song Contest Vis mer