Millionstøtte til engelen Hennie

Jostein Gaarder-bok blir film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jostein Gaarders barne- og ungdomsroman «I et speil i en gåte» skal filmatiseres med Aksel Hennie i hovedrollen, og Norsk filmfond besluttet i dag å gi 11 millioner kroner i tilskudd til filmen.

Romanen handler om den alvorlig syke Cecilie på 13, som får besøk på sykerommet av «en merkelig liten fyr» ved navn Ariel, og har ifølge fondet solgt to millioner eksemplarer på verdensbasis.

- Selv om temaet kan virke overveldende trist, tror jeg dette er en film med et stort publikumspotensial. Store følelser er dét sterke filmer er laget av, sier Nikolaj Frobenius, langfilmkonsulent i Norsk filmfond, i en pressemelding.

Filmens regissør og manusforfatter er danske Jesper W. Nielsen, og filmselskapet 4 = samproduserer filmen sammen med Zentropa i Danmark. Filmen har et totalbudsjett på 21 millioner kroner og antatt premiere blir 24. oktober 2008.

Også skrekkfilmen «Rovdyr», som Dagbladet.no skrev om i forrige uke, får pengestøtte.

Med dagens tildeling på 3,8 millioner kroner, blir det samlede budsjettet på filmen på 7,5 millioner kroner.

- Det blir en blodig og voldsom og tøff film. Hvis man forlater kinosalen og føler seg ganske forstyrra, så har vi gjort jobben vår, sa regissør Patrik Syversen, som debuterer med «Rovdyr», til Dagbladet.no i forrige uke.

Også barnefilmen «Barnevandrerne» støttes med 8,7 millioner kroner, mens Varg Veum-filmen «Falne engler» får 7,5 millioner kroner.

SPILLER ENGEL: Aksel Hennie skal spille Ariel i filmatiseringen av Jostein Gaarder-boka «I et speil i en gåte». Foto: OLE C.H. THOMASSEN
SPILLER ENGEL: Aksel Hennie skal spille Ariel i filmatiseringen av Jostein Gaarder-boka «I et speil i en gåte». Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer