Millionstøtte til ny norsk stjernefilm

Ane Dahl Torp aktuell for rolle.

Eva Sørhaug (35) inviterer en rekke kjente norske skuespillere til «Lønsj». Det er tittelen på hennes debut som langfilmregissør.

Spillefilmkompaniet 4 1/2 får 9,1 millioner kroner i tilskudd fra Norsk filmfond til spillefilmen etter manus av Per Schreiner (41).

«Lønsj» er en karakterdrevet historie med ulike plot som veves inn i hverandre i et forsøk på å gi svar på hva det vil si å være et menneske i dagens samfunn.

Produsenten Håkon Øverås er i dialog med Maria Bonnevie, Ane Dahl Torp, Annecke von der Lippe, Sven Nordin, Bjørn Floberg, Nicolai Kleve Broch og Aksel Hennie om sentrale roller i filmen.

Når Christer får måkeskitt på jakka si, starter det i gang en handlingsrekke som får konsekvenser for mange.

- Mitt mål med filmen er at alle som noensinne har drømt om å seile jorda rundt, skal selge leiligheten sin og sette kurset mot havet etter å ha sett filmen.

Per Schreiner (41) har sammen med Jens Lien vært representert tre ganger under filmfestivalen i Cannes - med kortfilmene «Døren som ikke smakk», «Naturlige briller» og langfilmen «Den brysomme mannen».

«Lønsj» har et totalbudsjett inkludert lansering, på 14,3 millioner kroner. Opptaksstart er 8. mai neste år med antatt premiere 8. februar 2008.

AKTUELLE FOR STORFILM: Ane Dahl Torp og Nicolai Cleve Broch er i dialog med «Lønsj»-produsenten. Foto: HENNING LILLEGÅRD
AKTUELLE FOR STORFILM: Ane Dahl Torp og Nicolai Cleve Broch er i dialog med «Lønsj»-produsenten. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer


(NTB)