Millionsuksess

Årets Quartfestival går med et overskudd på nærmere 2,5 millioner kroner. Det danner grunnlaget for at festivalen i Kristiansand kan fortsette å være blant Europas ledende.

Quartfestivalen gikk med store økonomiske tap i 1996 og 1997. Det økonomiske kaoset var et faktum, og hele festivalens eksistens sto i fare. Så store var tapene at selv ikke fjorårets og årets suksessfestivaler sletter Quart-gjelden. Rundt halvannen million kroner i gammel moro er fortsatt der, selv etter årets rekordstore overskudd.

Billetter for 12 mill.

Men dette kan Quart leve med. Nå er skuta på rett vei. Flere av dagene har det vært utsolgt. Fredag var det 9500 som fikk med seg Blur, The Roots og Bob Hund. Totalt har årets Quart solgt billetter for 12 millioner kroner.
Musikalsk er årets Quart trolig den beste festivalen som har funnet sted på norsk jord. Kombinasjonen av celebriteter, kredible publikumsfavoritter, kommende stornavn og norske kometer har skapt en festival der mangfoldet og kvaliteten har stått sentralt. Norske Ricochets og BigBang leverte to av festivalens aller beste konserter, mens Oslo-scenens unge veteraner Kåre & The Cavemen blåste sine svenske frihetsrock-kollegaer Soundtrack Of Our Lives av scenen. Bortsett fra Massive Attack har alle headlinerne på Idrettsplassen innfridd forventningene.

Gjetord om Atakama

Programmet i Bendiksbukta har vært tynnere, og Happy Mondays var en svært så fattigslig erstatning for Robbie Williams tirsdag. Fredagen bød imidlertid på en hipphoppfest av dimensjoner med The Roots og Jurassic 5 i den idylliske bukta. Blant klubbkonsertene går det gjetord om opptredenen til den nysignede bergensgruppa Atakama på Markens onsdag og konserten med japanske Cornelius' på Vaskeriet samme kveld. At verdens hotteste houseduo, Basement Jaxx, var satt opp danskebåtklubben Caledonien Dancing, er bare trist. Jaxx kunne utvilsomt laget hurrastemning i i Bendiksbukta samme kveld.

Glem Madonna

Quarten er ikke i nærheten av å by på den totalopplevelsen som Roskilde gjør, men stemningen har likevel vært upåklagelig. Publikums entusiasme har laget en ypperlig ramme rundt konsertene på Idrettsplassen hver eneste kveld. Bare så synd at folk ikke har vett til å få med seg konsertene tidligere på dagen. Noe er feil når noe sånt som 70 stykker står og glaner på en kanonkonsert med Ricochets. Aktiviteter for å endre på folks konsertvaner og bedre organisering slik at man slipper timelange køer à la tirsdagen, bør være prioriterte oppgaver foran Quarten i år 2000.

Og glem Madonna. Det er bredden som har skapt Quart-suksessen, og det er bredden som også vil være nøkkelen til suksess i framtida.