Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Milliontall for «Mesternes mester»

Men enda flere så Magnus Carlsen ta storeslem under Idrettsgallen.

(Dagbladet): Fredag var det duket for premiere på «Mesternes mester», hvor 11 tidligere idrettsutøvere kjemper om å beseire de andre gjennom ulike prøvelser som hukommelse og balanse. Ingen røk ut i første episode, men hele 1 118 000 nordmenn benket seg foran skjermen. Det gir en markedsandel på 63,6 prosent.

- Dette er en utrolig sterk start for programmet. «Mesternes mester» er et program som er veldig populært blant folk flest. Helt siden det kom på lufta i 2009 har det hatt over en million seere, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK.

I første episode blir tidligere håndballspiller Kjersti Grini grepet av panikk da deltakerne skal rappellere nedover en vegg.

Galla på topp Premieren gikk på fredag fordi den storslåtte Idrettsgallaen gikk av stabelen i Oslo Spektrum lørdag. De videre «Mesternes mester»-episodene der de 11 tidligere toppidrettsutøverene uke etter uke skal reduseres til én mester, vil fra og med denne uka sendes på lørdager.

«Mesternes mester» ble det fjerde mest sette programmet i uka som gikk. Det som trakk flest seere var derimot Idrettsgallaen som Anne Rimmen ledet.

Hele 1 275 000 seere så at Magnus Karlsen vant tre priser, noe som gir en markedsandel på hele 66,4 seere.

- Dette er den fjerde mest sette Idrettsgallen. Sendingene har vært utrolig populære, noe det også er denne gangen. Det som er det mest imponerende er likevel at det klarer å holde på seerne over så land tid. Å ha en million seere i en halvtime er en ting, men å holde på seerne over flere timer er veldig imponerende, sier Tolonen.

Han mener det er flere faktorer til at NRK trekker så mange seere i begynnelsen av året.

- I januar ser folk veldig mye på tv, i tillegg til at det er lite konkurranse fra de kommersielle kanalene, sier analysesjefen.

Skyhøye markedsandeler Likevel var det Tour de ski-sendingene som fikk størst markedsandel. Herrenes 10 km fri teknikk søndag er ukas nest mest sette program, og hadde 1 248 000 seere. Det gir en markedsandel på enorme 85,6.

Kvinnenes 9 km i Tour de ski, som gikk litt tidligere på søndagen, ble sett av 1 101 000, og hadde en markedsandel på 83,8 prosent.

Tolonen forklarer de høye markedsandelene på følgende måte:

- Det er lite konkurranse på dagtid, i tillegg til at idrett er svært populært. Langrenn trekker utrolig mange seere, og det kan kanskje også ha noe å gjøre med de tydelige langrennsprofilene vi har nå, sier Tolonen til Dagbladet.

 SOLID START:  Fredag hadde Mesternes mester sesongpremiere, og godt over en million satt benket foran skjermen. Fra venstre bak: Kjerst i Grini, Kim Rygel, Johan Remen Evensen, Marco Elsafadi, Knut Holmann, Roger Ruud, Erik Solér. Foran fra venstre: Ingrid Kristiansen, Gro Espeseth, Stine Brun Kjeldaas, Susann Goksør Bjerkrheim og programleder Dag Erik Pedersen.
Fotograf : Nathalie Sprus/NRK
SOLID START: Fredag hadde Mesternes mester sesongpremiere, og godt over en million satt benket foran skjermen. Fra venstre bak: Kjerst i Grini, Kim Rygel, Johan Remen Evensen, Marco Elsafadi, Knut Holmann, Roger Ruud, Erik Solér. Foran fra venstre: Ingrid Kristiansen, Gro Espeseth, Stine Brun Kjeldaas, Susann Goksør Bjerkrheim og programleder Dag Erik Pedersen. Fotograf : Nathalie Sprus/NRK Vis mer