Min ambassade

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUHAMMED: De brenner min ambassade. Men jeg vil ikke leve i et land hvor jeg skal være redd for min nabo bare fordi han har en annen hudfarge enn meg, har en annen tro, eller snakker dansk som ikke er perfekt. De forvandler mitt flagg til aske. Men jeg vil ikke leve i et land som tror det kan unnvære resten av verden. De forbanner mitt lands navn. Men jeg vil ikke leve i et land der selvrettferdigheten er en unnskyldning for uvitenhet om andre. Jeg vil ikke leve i et land som bare vil si unnskyld til den sterke, og som blir døv når den svake snakker. Jeg vil ikke leve i et land der ytringsfriheten er til for bøllene og krigserklæringenes skyld. Jeg vil ikke leve i et land som jakter på syndebukker framfor å bedrive selvransakelse. Jeg vil ikke leve i et land som betrakter 1,3 milliarder mennesker som representanter for en laverestående sivilisasjon. Jeg vil ikke leve i et land som er i krig med en femtedel av menneskeheten. Jeg vil ikke leve i et land der jeg skal skjule mitt pass når jeg er på reise. Jeg vil ikke leve i et land som for å kunne elske seg selv er nødt til å innbille seg at det er bedre enn alle andre. Jeg vil ikke leve i et land der jeg må klare meg med én identitet, når verden har så mange å by på. Jeg vil ikke leve i et land der kulturen har låst døra som i et fengsel. Jeg vil ikke leve i et land som kaller seg kristent, men der begrepet ikke omfatter den fremmede som ligger blødende for mine føtter. Jeg vil ikke leve i et land der toleranse bare omfatter den som likner mitt eget speilbilde. Jeg vil ikke leve i et land som frastøter meg fordi jeg har forelsket meg feil. Jeg vil ikke leve i et land der jeg er en fiende av demokratiet hvis jeg er uenig med min regjering. Jeg vil ikke leve i et land der et vesen som går oppreist på to bein, har en summende hjerne og to åpne øyne, artsbestemmes som et problem, bare fordi de tilber en Gud jeg ikke kjenner.

DE BRENNER min ambassade. De forvandler mitt flagg til aske. De forbanner mitt lands navn. Jeg vil leve i et land som er del av verden, og som ikke betrakter avhengighet som en svakhet. Og som ikke betrakter svakhet som en invitasjon til forakt. Jeg vil leve i et land som elsker seg selv uten å miste blikket for sine egne feil og andres fortrinn. Jeg vil leve i et land der historien ikke er et lim under skosålene, men et startpunkt for dristige oppdagelsesreiser. Jeg vil leve i et land som vet med seg selv at det ikke er fullkomment, og som betrakter sine egne mangler som en invitasjon til alle om å gjøre allting bedre. Jeg vil leve i et land son anerkjenner at innlevelsesevne, medfølelse, diskussionslyst og nysgjerrighet er de viktigste råstoffer. Jeg vil leve i Danmark, men ikke alene. Jeg vil leve sammen med dere, uansett hvem dere er, og jeg behøver ikke å elske dere alle sammen, og dere behøver ikke å elske meg, bare vi sammen anerkjenner at forskjellene mellom oss ikke er trusler, at uenighet ikke er sabotasje, og at konflikter er til for å løses, ikke for å vokse i en uendelig spiral. De brenner våre ambassader. De forvandler vårt flagg til aske. De forbanner vårt lands navn. Jeg vil leve i Danmark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer