Min dag med Dina

KJERRINGØY (Dagbladet): I min første rolle som statist - jeg viftet med bjørkeris og åpnet brua for brudeparet Jacob og Dina - klarte jeg å målbinde Maria Bonnevie. Og etterpå smilte hun til meg...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Når jeg roper «Action!» løfter dere bjørkerisene og vifter. Rop gjerne til brudeparet også. Rop «hooray», for dette er internasjonalt.

Innspillingsleder Joachim Höglund har megafon og virker stressa. Ute i Vestfjorden lurer styggværet, og Joachim skal holde styr på 150 hutrende statister i finklær.

På en odde lenger opp i sundet står regissør Ole Bornedal. Tre kameraer står klare til å fange opp brudeparets innseiling til Reinsnes. Båtene ligger klare på vannet. Jeg skimter filmens Dina og Jacob. Ved siden av ligger følgebåtene - fylt til ripa av festkledde statister. Vi er klare for action.

Men min gjerning som statist startet ikke klokka 03.24 forrige tirsdag, da jeg sto opp for å rekke ekstraferje og innspilling på Kjerringøy.

Kostymeprøving

Gjerningen begynte 16. mai med kostymeprøve samme sted. Før noen rakk å si «linskjorte», ble jeg plassert i en stol. Frisør Cecilie Greve dro fram en barbermaskin.

- Folk hadde ikke sånn sveis på 1800-tallet, forklarte Cecilie og desimerte håret mitt.

Den unge finske omklederen Antti Bjørn fant fram et lyst, pinetrangt antrekk. Han klarte så vidt å kneppe igjen vesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer