DEBATT

Debatt: Livet

Min datter er ett år og sier hei til alle hun møter

Snart begynner hun å stille spørsmål.

BEKYMRINGER: Med barna kommer også andre bekymringer. Artikkelforfatteren har kjent litt på dette det siste året. 
Foto:  Gaetan Bally / Keystone / 

NTB Scanpix 
BEKYMRINGER: Med barna kommer også andre bekymringer. Artikkelforfatteren har kjent litt på dette det siste året. Foto:  Gaetan Bally / Keystone /
NTB Scanpix 
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Min datter har passert ett år. Hun har lært seg å sitte, krabbe og gå – til og med danse litt hvis musikken er virkelig bra. Hun elsker frukt, og det første ordet hun lærte seg var «hei».

I dette innholdsrike året har jeg kjent på følelser jeg tidligere aldri før har kjent på, en enorm kjærlighet som ofte blir beskrevet ved at man bærer hjertet på utsiden av kroppen. Konsekvensene av det er at hjertet blir utsatt for mer enn det har måttet tåle tidligere. For jeg har i ett år også kjent på følelser jeg kunne ønske jeg slapp å kjenne på. Jeg kjenner på angsten over at hun kommer til å oppleve urettferdighet, se hat og føle frykt. Jeg er redd for at hun skal tro at utdanning er meningsløst hvis uvitenhet fortsetter å trumfe kunnskap. Redd for å sende henne ut i en verden der individet skal stå sterkere enn fellesskapet, en verden der mange forbinder religion med krig, og det enda ikke er akseptert å elske den man vil. Men mest av alt er jeg redd for å miste henne i en verden som vil andre vondt framfor godt.

Min datter lærer seg flere nye ord hver eneste dag, og det er ikke lenge til hun vil begynne å stille spørsmål – spørsmål om hvorfor folk dør, hvorfor dyr dør, hvorfor noen tror, hvorfor noen ikke tror, hvorfor noen er annerledes eller hvorfor vi ikke hjelper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer