- Min erfaring gjør meg ikke inhabil

Eva Sannum vil ikke trekke seg fra PFU-utvalget

IKKE INHABIL: Eva Sannum har på sin side ingen planer om å melde seg inhabil i saken, til tross for at temaet allerede har vært oppe til diskusjon i gruppa. Foto: Scanpix
IKKE INHABIL: Eva Sannum har på sin side ingen planer om å melde seg inhabil i saken, til tross for at temaet allerede har vært oppe til diskusjon i gruppa. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at filosof og seniorforsker Henrik Syse har har meldt seg inhabil for Pressens faglige utvalgs (PFU) behandling av Slottets klage på Se & Hør.

Grunnen skal være at han satt i konprinsparets humanitære fond fra 2001 til 2009, og at han sa skal ha truffet paret på regelmessig basis. Han ønsket ikke at dette skulle bli et tema gjennom behandlingen.

Eva Sannum har på sin side ingen planer om å melde seg inhabil i saken, til tross for at temaet allerede har vært oppe til diskusjon i gruppa.

- Jeg har diskutert min situasjon med resten av utvalget, og vi har sammen kokludert at jeg ikke skal melde meg inhabil i saken, sier Sannum til Dagbladet.

Relevant erfaring Eva Sannum er kjent som eks-kjæresten til den spanske kronprinsen Felipe. De to gjorde blant annet en felles opptreden i kronprinsparets bryllup i 2001.

Sannum mener imidlertid at denne opptredenen ikke vil ha noe utslag på utvalgets endelige avgjørelse i klagesaken.

- Om en offisiell opptreden for tolv år siden skulle hatt utslag på min habilitet i utvalget, da tror jeg ikke vi hadde sittet igjen med mange kandidater. Jeg har ingen kontakt med kronprinsparet per dags dato, sier hun til Dagbladet.

I løpet av det fire år lange forholdet til den spanske kronprinsen ble Sannum og kronprinsen utsatt for en stor mediejakt blant spanske journalister, og denne erfaringen mener Sannum gir henne en relevant erfaring i slottets PFU-klage mot Se & Hør.

- Jeg vet hvordan det er å havne i medias søkelys, og jeg kan bruke denne erfaringen i saken. Det er en styrke at jeg vet hva det er snakk om, og min erfaring gjør meg ikke inhabil, sier hun.

Bilder av barna I en pressemelding fra Slottet i forbindelse med klagen het det at Se og Hør har publisert over 60 sider med bilder av kongefamilien på to private ferier, bilder tatt av barna på privat eiendom, forfulgt kronprinsessen på fottur i India og presentert intervjuer gitt til andre medier som egne eksklusive saker.

Les hele klagen fra Slottet her.

Se og Hør svarte med et 17 sider langt brev der redaktør Ellen Arnstad nedsablet klagen.

I et PFU-møte 21. mars i år ble klagen fra Slottet barbert ned fra åtte til fem punkter, da PFU fant at tre av punktene var foreldet.

RELEVANT: I løpet av det fire år lange forholdet ble Sannum og kronprinsen utsatt for en stor mediejakt blant spanske journalister, og denne erfaringen mener Sannum gir henne en relevant erfaring i slottets PFU-klage mot Se & Hør. Foto: Scanpix
RELEVANT: I løpet av det fire år lange forholdet ble Sannum og kronprinsen utsatt for en stor mediejakt blant spanske journalister, og denne erfaringen mener Sannum gir henne en relevant erfaring i slottets PFU-klage mot Se & Hør. Foto: Scanpix Vis mer