Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Min far var en troende person som elsket Jesus

Vidar Theisens sønn om faren.

TROENDE:  Den kjente statsmeteorolog Vidar Theisen var en sterkt troende mann. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TROENDE: Den kjente statsmeteorolog Vidar Theisen var en sterkt troende mann. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Den folkekjære statsmeteorologen Vidar Theisen sovnet inn i går, etter lang tids sykeleie.

- Min far var en troende person som elsket Jesus. Han var også en trofast og familiekjær mann som hadde omsorg for kone og barn. Vidar ble 79 år, skriver sønnen Jens Ottar Theisen i en tekstmelding til Dagbladet.

- Hardtarbeidene Theisen jobbet i NRK i over tjue år, og var kjent for sin særegne måte å presentere været på. Den karakteristiske talemåten gjorde ham veldig populær, og fikk også sin egne fanklubb. 

Journalisten og pastoren Øyvind Kleiveland har skrevet den eneste biografien om Vidar Theisen. Han er full av lovord om den avdøde statsmeteorologen.

- Han var hardtarbeidende, han var trofast og en sterk familieperson. Han har vist at han virkelig er en kjempe. Jeg har en enorm respekt for ham som person, sier han.

I biografien Kleiveland har skrevet, kommer det fram at Theisen ønsket å bli meteorolog for å vitne om sin kristne tro.

- Vidar fikk en veldig stor bevissthet om at det gikk an å koble naturvitenskapen med kristentroen mens han studerte. En dag bestemte han seg for å gå til sjefene sine for å få bli værmelder på tv. Det han ikke sa var grunnen, som var at folk kunne lære mer om hans kristne tro og skjønne at de to kunne kobles, sier Kleiveland.

Forbilde Theisen har også vært et forbilde for andre værmeldere, og Eli Kari Gjengedal er en av dem som beundret Theisen.

Tidligere nyhetsanker i NRK, Einar Lunde, jobbet tett sammen med Theisen alle årene meteorologen var i NRK. Han beskriver den kjente meterologen som en stillfaren mann.

- Jeg hadde diverse prater med ham opp gjennom årene, og da han tødde han litt opp. Jeg merket en veldig varm, hjertelig og omsorgsfull person bak et ytre som kanskje kunne være litt misvisende noen ganger. Han var preget av en sjenanse, men han engasjerte seg aktivt i menighetsrådet på Stovner og var en fin, troende kristen. Det var veldig hyggelig å møte ham også på den måten. Han engasjerte seg og tok ansvar, sier Lunde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media