Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Min fars store ønske

«Bamse» Heyerdahl håper «Kon-Tiki»-suksessen vil inspirere en ny generasjon.

- Strålende: Thor Heyerdahls sønn Bjørn «Bamse» Heyerdahl er strålende fornøyd med at «Kon-Tiki» er Oscar-nominert. Han bor i Italia på farens gamle eiendom. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
- Strålende: Thor Heyerdahls sønn Bjørn «Bamse» Heyerdahl er strålende fornøyd med at «Kon-Tiki» er Oscar-nominert. Han bor i Italia på farens gamle eiendom. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er helt strålende, sier Thor Heyerdahls sønn Bjørn «Bamse» Heyerdahl til Dagbladet.

Spillefilmen «Kon-Tiki», om Heyerdahls verdensberømte ekspedisjon over Stillehavet, ble i dag nominert til Oscar for beste utenlandske film.

- Jeg fikk vite det for et kvarter siden, og er selvsagt veldig glad. Dette er takket være et fenomenalt arbeid av produsent og regissører, og meget godt skuespill, sier han.

- Min fars store ønske Han håper filmsuksessen også vil komme naturen og brobyggingen mellom mennesker i ulike deler av verden, til gode.

- Det var min fars store ønske, og det er også mitt. Hvis en ny generasjon nå kan la seg inspirere av min fars tanker ville det vært fantastisk.

Dokumentarfilmen som ble laget om flåteferden over Stillehavet i 1950 er hittil den eneste norske filmen som har vunnet Oscar. Nå kan også spillefilmen stikke av med den gjeve statuetten.
 
- Viser viljestyrke Heyerdahl mener historien om hans fars eventyr er enestående, og at den derfor er så godt filmmateriale.

- Min far kunne ikke en gang svømme, og den viljestyrken han viste som la ut på ekspedisjonen viser hva man kan få til så lenge man har nok vilje, og velger et dyktig mannskap, sier han.

«Bamse» Heyerdahl er bosatt i Italia, på farens gamle eiendom.

- Jeg jobber ute på eiendommen, og føler på den måten at vi fortsatt er sammen, sier han.

-Perfekt - Hvordan synes du din far ble tolket i filmen?

- Veldig godt. Pål Sverre Valheim Hagen gjorde rollen perfekt, og likeledes med Agnes Kittelsen som spilte min mor. Historien ble fortalt akkurat slik den var etter min mening. Det var en svært inspirerende film.

- Perfekt: Bjørn «Bamse» Heyerdahl mener Agnes Kittelsen spiller rollen som hans mor perfekt. I dag ble spillefilmen om «Kon-Tiki» Oscar-nominert.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
- Perfekt: Bjørn «Bamse» Heyerdahl mener Agnes Kittelsen spiller rollen som hans mor perfekt. I dag ble spillefilmen om «Kon-Tiki» Oscar-nominert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!