HOLDER PÅ: Karl Ove Knausgård sitter fortsatt og skriver på sjette bind av «Min kamp». Her er han under bokdagene i Oslo i fjor. Foto:Jacques Hvistendahl(Dagbladet)
HOLDER PÅ: Karl Ove Knausgård sitter fortsatt og skriver på sjette bind av «Min kamp». Her er han under bokdagene i Oslo i fjor. Foto:Jacques Hvistendahl(Dagbladet)Vis mer

«Min kamp» del 6 kommer i november, forsikrer forlaget

Knausgård kommenterer det han har skrevet før i den siste boka.

(Dagbladet): - Boka har blitt så tjukk. Og den må behandles på en ordentlig måte, sier forlagssjef Geir Berdahl i Oktober forlag.

Sjette bind av Karl Ove Knausgårds berømte bokserie «Min kamp» skulle opprinnelig ha vært klar i oktober måned i fjor, men har blitt utsatt gjentatte ganger.

Har ikke dato I forlagets katalog for 2011 står det at boka utkommer i oktober. Utgivelsen er nå blitt flyttet til november, men den har ikke fått noen fastsatt dato.

- Vi sier november, for det er vi helt sikre på, sier Berdahl, som er klar på hvorfor det tar slik tid å få ut boka:

- Det er et så stort manus. Det blir 1000 sider, ser det ut som, og da tar det litt lenger tid rett og slett.

- Så ryktene om at han blant annet skal ha støtt på problemer i skrivingen, det stemmer ikke?

- Nei, det stemmer ikke. Det er bare at det er mye. Mye for han, og mye for oss også

Tre deler Den siste boka i «Min kamp»-serien består av tre deler. De to første delene gjennomgås nå av forlaget. Knausgård sitter nå og jobber med den siste. Berdahl opplyser at Knausgård jobber mot nedsatte frister, men at de ofte skyves på.

- Men vi er innenfor den grensen vi har satt selv, sier han.

- Hva er grunnen til at den siste boka blir så voldsom?

- Det er vel fordi det er en oppsummering av verket og det han har gjort. Den første delen er en replikk til de første bøkene. Man får andre sider ved dem. Han kommenterer på en måte det han har skrevet før.

Bidrar i antologi Knausgård skal også bidra i antologien «Respons 22/7», sammen med blant annet Jon Fosse, Jon Michelet og Pedro-Carmona Alvarez. Antologien lages på dugnad og vil inneholde litterære reaksjoner på terroren 22. juli. Knausgård bidrar med manuset fra da han rett etter terroraksjonene i Oslo og på Utøya opptro i radioprogrammet «Sommar» i P1 på Sveriges radio.

Første, andre og tredje bok i «Min kamp»-serien utkom i 2009, mens fjerde og femte utkom våren 2010. De fem første bøkene er tilsammen blitt trykket opp i 300 000 eksemplarer hos forlaget Oktober.

Bøkene har mottatt flere priser, blant annet mottok Knausgård Brageprisen og P2-lytternes romanpris for den første boken i seksbindsserien.