- Min kompetanse er mindre verdt for TV 2 jo eldre jeg blir

Trude Teige slutter i TV 2 etter 22 år.

SLUTTER: Trude Teige slutter i TV 2 for å bli forfatter på heltid.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLUTTER: Trude Teige slutter i TV 2 for å bli forfatter på heltid. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): TV 2-profil Trude Teige (54) slutter i kanalen etter 22 år, og blir nå forfatter på heltid. Det skriver VG lørdag.

- Jeg har aldri vært en så dyktig journalist som jeg er nå, men jeg tar til etterretning at min kompetanse er mindre verdt for TV 2 jo eldre jeg blir, sier Teige til avisa.

- Ikke en god plass å være Videre kommer Teige med kritikk mot sin tidligere arbeidsgiver, og mener at kanalen ikke er et godt sted å være for kvinner som har passert 50 år.

- Jeg kunne fortalt om ting som jeg har opplevd så folk kan forstå hva jeg mener, men jeg ønsker ikke å framstå som sutrete og smålig, sier hun, og videre:

- Da alle disse tankene kom, dukket det opp en erkjennelse av at TV 2 ikke er en god plass å være for en dame over 50 år.

Teige har tidligere fortalt Dagbladet at hun har opplevd å få negative kommentarer på alder fra ledernivå i kanalen.

- Jeg fikk en kommentar fra en mann på mellomledernivå. Han hadde ikke tro på programmet mitt fordi han mente jeg var for gammel. Det opplevde jeg ekstremt krenkende, sa Teige til Dagbladet, og la til at en kvinne aldri ville sagt det samme.

- Da TV 2 skulle lage et nytt program med et nytt konsept, mente han vi trengte et yngre ansikt. Kommentaren kom i fullt alvor i en samtale om konseptet. Han vegret seg for å satse på «Trude» fordi jeg nærmet meg femti år, sa Teige.

- Uhyre sjeldent I løpet av de 22 åra Teige har jobbet for TV 2, har hun blant annet ledet programmer som «Tabloid» og «Trude», og ble i 2008 tildelt Kringkastingsprisen. Hun har utgitt seks bøker, den første i 2002, og blir nå altså forfatter på heltid.

- Trude har valgt å slutte, og det må vi respektere. De siste åra har hun jobbet som profilert livereporter i 21-nyhetene. Det er en viktig stilling i en viktig sending. Hun ønsker ikke jobbe slik lenger, og har valgt å slutte, sier Jan Ove Årsæther, nyhets- og sportsredaktør i TV 2, til Dagbladet.

- Når det gjelder påstanden hennes om at TV 2 ikke er en god plass for en dame over 50 år, er det ikke noe ledelsen har fått servert fra noen andre i TV 2. Det er ikke noe fagforeningen har kommet til oss med, eller noe som har kommet fram i vår årlige medarbeiderundersøkelse. Tvert imot, sykefravær og tilbakemeldinger tyder på stor trivsel i TV 2. Og det er heller ingen som slutter, det er uhyre sjeldent.

Årsæther sier det er første gang han hører påstanden om at kanalen ikke er en god arbeidsplass for kvinner over 50.

- At Trude heller ønsker å drive med andre ting enn å jobbe med 21-nyhetene, tar vi til etterretning, men vi har ikke fått slike tilbakemeldinger fra fagforeningen, medarbeiderundersøkelser eller andre medarbeidere.