LEI: Jeg er 16 år og ufattelig lei av at voksne mennesker ser ned på ungdommen, skriver Amalie Andersen. Foto: Privat
LEI: Jeg er 16 år og ufattelig lei av at voksne mennesker ser ned på ungdommen, skriver Amalie Andersen. Foto: PrivatVis mer

Min mening er også verdifull

Kjære deg, du som om noen minutter setter deg ned og skriver i kommentarfeltet hvor dum og håpløs jeg er. Denne er til deg.

Meninger

«Jeg er 16 år. Jeg er 16 år og ufattelig lei.» Dette skrev Kaja Elise Meløy Yngsdal Hilleren i Dagbladet 2. august. Hun skrev sin mening om Sylvi Listhaug sin innvandringspolitikk. Og i kommentarfeltet under denne artikkelen strømmet det til med kommentarer: «Jeg er ufattelig lei av unge mennesker som ikke ser lenger enn nesa rekker.» og «Hvorfor får denne 16 åringen spalteplass? [….]» lød noen av mange kommentarer.

Så dette er til dere, kjære kommentarfeltsskrivere:

Jeg er også 16 år. Og i Norge har vi noe som heter ytringsfrihet, en rett til ytre seg om politikk, religion og andre forhold. Så jeg som 16-åring, har rett til å ytre meg om politikk. Kaja Elise har rett til å ytre seg om politikk.

Og selv om vi «bare» er 16 år, så har vi like stor rett til å ytre oss som dere. Meningene våre skal være like mye verdt som deres. Hvis vi diskuterer mot dere, så er ikke personangrep den riktige veien å gå for dere.

Andre i kommentarfeltet går nemlig på dette: personangrep. «[…] hun framstår som 16 år og ikke så rent lite blond i hermetegn også.»

Unnskyld meg, hadde du, kjære kommentarskriver, hatt mer respekt for denne jenta hvis hun hadde vært 17 år og brunette? Dette har absolutt ingenting med Sylvi Listhaugs innvandringspolitikk å gjøre, så skjerp deg!

Jeg er 16 år og ufattelig lei av at voksne mennesker ser ned på ungdommen. Vi har like mye rett til å ytre oss om politikk, så la oss gjøre det uten at dere går på personangrep. Våre meninger er ikke feil eller dårlige selv om vi ikke har like lang livserfaring som dere kanskje har. Vi må få lov til å være med og bestemme hvordan samfunnet vi vil være del av skal bli.

Så neste gang dere leser et innlegg skrevet av en ungdom, prøv å ha et åpent sinn og kom med motargumenterer og konstruktiv kritikk. Vær så snill.