- Min mest personlige plate

Odd Nordstoga om nasjonalskald-ambisjoner, image og samarbeidet med dattera (5).

SNART KLAR: Odd Nordstogas nye plate er snart i butikken, og artisten selv er svært fornøyd med resultatet. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
SNART KLAR: Odd Nordstogas nye plate er snart i butikken, og artisten selv er svært fornøyd med resultatet. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):- Denne plata blir som en bryllupsmiddag der jeg reiser meg opp og slår på glasset. Nå har jeg oppmerksomheten rettet mot meg, og jeg ønsker å bruke den til å fortelle, forteller Odd Nordstoga.

Artisten fra Vinje i Telemark er taletrengt. Han har mye han vil si, og ei splitter ny plate å si det på. I oktober kommer plata «November».

- Jeg tenkte; fader! Jeg er jo nesten førti år gammel, og da synes jeg det er viktig å få sagt noe. Dette er den mest personlige plata jeg har laget. Jeg skriver mye om meg selv, og jeg håper at det kan treffe andre. Kanskje noen andre ser ting likt?

Ungt testpanel Plata er gjennomarbeidet, det mener Nordstoga at ingen kan ta fra han. Allikevel har nervene meldt seg.

- Det er trygt å være spellemann. Når man begynner å melde noe tekstlig og personlig blir det plutselig mer sårbart. Plata heter «November», men er nødvendigivs ikke ei mørk plate.

- Den er ettertenksom. Hver plate jeg lager er på et vis det første frøet til den neste plata. Nå har jeg lagt vekk den typiske spellemannsgreia litt og fokuserer mer på låtene. Plata er litt mindre «hurra-meg-rundt» og litt mer dybde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer