Min mikropartner

Å, de deilige 80-åra. Den gang håret var høyt og stort, dressjakkene korte og dataspillene kantete, flate og i svart-hvitt. Digitalteknikken var ennå på spebarnsstadiet, men trilogiene om Indiana Jones og Tilbake til fremtiden imponerte likevel stort på kino. Midt oppi dette kom og gikk sci-fi komedien «Min mikropartner», uten at særlig mange merket seg den.

Historien er like vanvittig som den er morsom. Testpilot Tuck Pendelton (Dennis Quaid) går med på å la seg forminske for å se på hvordan en kanin ser ut fra innsiden. En gjeng kjeltringer entrer scenen og stakkaren og hans spesialbygde ubåt havner ved en feiltakelse i kroppen til en hysterisk hypokonder, glitrende spilt av komikeren Martin Short. Ymse forviklinger, mye fart og spenning følger. Og samspillet mellom Short og Quaid er glimrende. Med andre ord, perfekt underholdning for både store og små barn.

DVD-utgivelsen er knepen på ekstramateriale. Alt du får er en trailer og en følgekommentar med regissør Joe Dante («Gremlins»), produsenten og noen av skuespillerne. Til gjengjeld er denne svært underholdende. Bedre ekstramateriale, bedre karakter. Likevel er «Min mikropartner» et svært hyggelig gjensyn.