Min motes muskelallergi

Min mote forteller en hel generasjon av unge norske jenter at de må passe seg for å bli for flinke i idrett.

HVEM BØR SKJERPE SEG? «All den tid Vold mener Marit Bjørgen (bildet) bør finne seg en stylist foreslår jeg at Sonia Huanca Vold finner seg et nytt kvinneideal,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Lise Åserud / Scanpix
HVEM BØR SKJERPE SEG? «All den tid Vold mener Marit Bjørgen (bildet) bør finne seg en stylist foreslår jeg at Sonia Huanca Vold finner seg et nytt kvinneideal,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter årets idrettsgalla der Marit Bjørgen ble kåret til Norges kvinnelige idrettsutøver kommenterer Sonia Huanca Vold fra Min mote, Norges største moteblogg, at Bjørgen burde finne seg en stylist. «Det kan være en utfordring å finne kjoler som sitter fint på en muskuløs kropp, men om Bjørgen ikke får til dette selv, er jeg sikker på at det er mange stylister som gjerne vil hjelpe henne,» sier hun til VG-nett. Volds problem er at Bjørgens kropp ikke passer inn i hennes snevre skjønnhetsideal «Når Marit Bjørgen skal pynte seg til fest, synes jeg ikke hun burde velge kjoler som framhever musklene. Da vil de stjele all oppmerksomheten.»

Marit Bjørgen er dritt lei alt fokus på kropp, og kommenterer at neste gang skal hun ha på seg mer klær. Jeg skjønner henne veldig godt. Bjørgen er et av våre største idrettsutøvere gjennom tidene. Med åtte gullmedaljer i VM-sammenheng, én fra 2003, tre fra 2005 og fire fra 2011, og som den tredje norske utøver gjennom tidene og den første siden 1924 med fem medaljer i ett og samme OL, hadde jeg blitt piss forbanna om alle skulle begynne å kommentere kjolevalg, og kroppen min hver gang jeg skulle motta priser for de bragdene jeg har gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer