Min sønn fikk endelig hjelp. Nå legges tilbudet ned

«Jeg vil tilbake til Østmarka på treukers opphold, for her skjønner jeg at de kan hjelpe meg ut av dette, unnskyld språket; helvetet.»

MISTER ÅR: Det er ikke riktig at et ungt menneske skal miste mange år av sin ungdom fordi psykiatrien svikter, skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
MISTER ÅR: Det er ikke riktig at et ungt menneske skal miste mange år av sin ungdom fordi psykiatrien svikter, skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke riktig at et ungt menneske skal miste mange år av sin ungdom fordi psykiatrien svikter.

Min sønn har gjort det. Hvordan tror du det hadde vært å sitte «fanget» på ditt eget rom i år etter år, fordi den sterke sosiale angsten tar makta over deg? Du drar for gardinene og stenger alt ute. Mørket blir din beskyttelse for omverdenen og alt som er vanskelig.

En ting har jeg oppdaget. Som bruker av helsevesenet, er det en forutsetning at man er «frisk» når man er syk. Hvis man ikke har pårørende som brøyter vei i systemet, stiller man bakerst. Jeg ønsker også å være en stemme for de som ikke har noen som snakker for seg, de det gjelder har mer enn nok med å komme seg gjennom dagen.

Mandag 10. november ble det vedtatt av Helse Midt-Norge å legge ned Spesialpost 4 OCD/teamet på Østmarka i Trondheim.

Jeg har engasjert meg sterkt i denne saken, og har hatt kontakt med Helse Midt-Norge, Helsedirektoratet og Helse- og Omsorgsdepartementet. Jeg har også skrevet et langt brev til helseminister Bent Høie, og har vært og levert det inne på Helse- og Omsorgsdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer