Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Min største kulturopplevelse i høst var Martin Kolberg

Norges nye kulturminister, Linda Hofstad Helleland (H), røper hva hun lo mest av i høst.

NY MINISTER:  Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) er ny statsråd i Kulturdepartementet.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NY MINISTER: Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) er ny statsråd i Kulturdepartementet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Onsdag denne uka overtok Linda Hofstad Helleland (H) sjefskontoret i Kulturdepartementet etter Thorhild Widvey.

Den nye statsråden forteller Dagbladet at hun tenkte seg godt om før hun sa ja til stillingen.

Mener kultur er viktig - Jeg ble litt skjelven, men jeg fikk tid til å tenke meg om, og kom fram til at det er helt riktig å si ja. Jeg har et sterkt engasjement, og jeg har tro på at kulturen, idretten og frivilligheten er avgjørende for at folk kan leve gode liv, sier hun.

Hun trekker fram at hun ikke er valgt på grunn av sin forankring i kulturlivet, men på grunn av sin lange fartstid i politikken.

Likevel mener hun at kultur er viktig i hverdagen.

- Kulturen, frivilligheten og idretten betyr mye for mange, det gjør at man får fellesskap at man får venner. Det gir noe i livet, sier hun.

Lo av Kolberg Den nybakte kulturministeren forteller at hun selv benytter flere kulturtilbud og liker å gå på konserter, festivaler og teater.

På spørsmål om hva høstens beste kulturopplevelse er, er hun ikke i tvil.

Bård Folke Fredriksen er ny statsekretær i Kulturdepartementet. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
Bård Folke Fredriksen er ny statsekretær i Kulturdepartementet. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Høstens store kulturopplevelse var teaterstykket «Halve kongerike», og karakteren til Martin Kolberg i fri dressur. Han har gitt meg mest latter denne høsten, og det er ikke på grunn av min jobb i kontrollkomiteen, sier Helleland om stykket på Det Norske Teatret der Niklas Gundersen spiller den kjente ap-politikeren og leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Liker Munch Kulturdepartementet fikk i går også ny statssekretær. Linda Hofstad Helleland har valgt Bård Folke Fredriksen (H) som sin høyrehånd. Fredriksen har tidligere hatt vært byråd for byutvikling i Oslo.

Han trakk fram arkitektur som noe han vil jobbe for, og forteller at han liker kunst, malerier og skulpturer.

- Det er umulig å velge favorittkunstner, men det må kanskje bli Munch, sier den tidligere oslopolitikeren til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media