Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Min trailer er lastet med...

110 000 Harry Hole-bøker.

HARRY HOLE ER PÅ VEI:  Dette bildet er tatt utenfor Forlagssentralen i dag. Traileren er smekkfull av Jo Nesbøs rykende ferske bok «Gjenferd». Foto: Einar Einarsson
HARRY HOLE ER PÅ VEI: Dette bildet er tatt utenfor Forlagssentralen i dag. Traileren er smekkfull av Jo Nesbøs rykende ferske bok «Gjenferd». Foto: Einar Einarsson Vis mer

(Dagbladet): Jo Nesbø er en av Norges mest suksessrike forfattere. Den 9. juni kommer hans niende bok om privatetterforsker Harry Hole, «Gjenferd».

Nå er den også fysisk litt nærmere alle de spente leserne.

Flere trailere I dag rullet nemlig de mange tusen krimromanene ut fra trykkeriet. På Facebook skriver Ascehoug at flere trailere måtte til for å frakte alle «Gjenferd»-eksemplarerne.

Førsteopplaget er på 110 000 bøker, i tillegg kommer bøkene som selges via bokklubbene. Til sammenlikning har Helene Uris nye roman «Kjerringer» et opplag på 8000 eksemplarer.

Interessen rundt forfatteren er enorm. Nesbø har solgt to millioner bøker i Norge, og er oversatt til 40 språk. Internasjonalt har han solgt over seks millioner bøker.

Hole tilbake i Oslo I begynnelsen av mai skrev Dagbladet at privatetterforsker Harry Hole er tilbake i Oslo i «Gjenferd».

I hovedstaden oppdager han at antall gjenger er sterkt redusert, det samme er heroinsalget. I stedet er det kommet et nytt stoff på gata - fiolin - et opiat som gir færre overdosedødsfall, samtidig som det senker terskelen for å bli avhengig.

I «Gjenferd» får Hole møte den antatte drapsmannen, som er en gutt på 18 år, Oleg. Han er sønnen til ekskjæresten Rakel, og har vokst opp med Harry som sin farsfigur.

På topp i USA I slutten av mai ble Nesbø også lansert i USA. «Snømannen» gikk rett inn på tiendeplass på bestselgerlista.

- Dette er sykt. Jeg er stolt, selv om jeg har vanskelig for å ta det innover meg, sa forfatter Jo Nesbø til Dagbladet da.

SUKSESSFORFATTER:  Jo Nesbø har solgt to millioner bøker i Norge, og over seks millioner internasjonalt.  Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
SUKSESSFORFATTER: Jo Nesbø har solgt to millioner bøker i Norge, og over seks millioner internasjonalt. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer