Min uke som Harald Eias medierådgiver: «Mandag morgen smeller det»

Utfordringen er at jeg aldri blir varslet i forkant.

VELLYKKET: Bård Tufte Johansen synes ukas som Harald Eias rådgiver var vellykket, men innrømmer at han nok ikke skal ha for mye av æren. 
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
VELLYKKET: Bård Tufte Johansen synes ukas som Harald Eias rådgiver var vellykket, men innrømmer at han nok ikke skal ha for mye av æren. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Innlegget sto først på Bård Tufte Johansens Facebook-side, og han har gitt Dagbladet tillatelse til å republisere.

HER ER EN liten oppsummering av uka som Harald Eias medierådgiver.

Utfordringen med å være medierådgiveren til Harald er at man aldri blir informert, man kommer bakpå fra første stund. Søndag for en uke siden kom meldingen:

- Jeg har forresten skrevet en kronikk om at menn heller vil har ros av andre menn enn av kvinner.

- Nettopp, du snakker for deg selv da, eller..?

- Nei, på vegne av alle menn...

Da var det bare å komme seg opp av senga, kansellere alle avtaler og ta på seg medierådgiverantrekket.

MIN FØRSTE IDÉ var å bruke Northugs «Jeg har ikke kjørt»-strategi. Jeg var nesten ferdig med innlegget «Dette har ikke Harald Eia skrevet, men en forstyrret kvinne med mellomfag», da jeg hører Harald ROPE kronikken sin i P2.

Greit, tenkte jeg. Frem med Plan B!

Plan B var: Sitte helt stille. For hvem hører vel på P2? Folk i media, tydeligvis. Alle ringer. Alle vil ha besøk. Dagsnytt 18, Senkveld, VG TV, Nitimen mm. Alle spør, og alle får nei. Minst mulig fokus eksternt samtidig som man lager en stemning internt av at dette har gått bra. En strategi jeg vet brukes når man har Ivar Aasen-jubileum.

Mandag morgen smeller det. Linn Skåber kommer med kronikken «Ballespark fra Oppsal». Den er morsom, jeg ler. Jeg sier til Harald at den er umorsom. Helt etter boka. Oppdager det urettferdige at Linn får være fra Oppsal, mens Harald ikke får være fra Rykkinn, men fra Ullevål Hageby.

Ullevål Hageby er det mest populære stedet å bo, men det minst populære stedet å være fra i en kronikk.

Sonderer litt om VG kan lage en sak med Harald på Rykkinn. De foreslår å samarbeide med Rema 1000. «Det er på Rykkinn jeg føler meg hjemme og kan parkere gratis utenfor Rema 1000». Avventer.

Sjekker om vi kan lage en drittpakke på Linn. Finner ikke så mye annet enn at hun festrøyker. Og jeg vet at hun vet at Harald Eia har onanert på handikapptoalettet i NRK i perioden 1999 til 2002, så dette kan slå tilbake på han selv.

KRONIKKEN TIL LINN går sin seiersgang. Her må slagene pareres og vi må tenke annerledes. Harald må ut i media! Vi sier ja til Dagsnytt 18 for å påvirke eliten, Aftenposten for å påvirke de over 60 år med villa, og Dagsavisen for folk som glemmer å si opp abonnementet.

I mellomtiden saumfarer jeg nettet etter kritikk for å ha mottiltak klare.

Her er noen eksempler:

Kvinne 50+, Oslo: «Er det mulig å dempe de tisseguttene fra 90 tallet?»

Her må jeg ha dementi klart. Hører med Haralds ekskone om hun er villig til å stille opp i media for avkrefte at Harald var tissegutt på 90-tallet.

Mann i kultursektoren: «Hva er det Harald sliter med egentlig.»

Det er så mange ting, vurdere å sette i gang en dokumentar.

«Harald Eia var morsommere før.»

Må få til en visning av den gamle umorsomme sketsjeserien «Blokk Z» så folk får et realistisk bilde av Harald.

«Jeg er så lei av å se det teite trynet og dumme sveisen.»

HMM, DENNE er vrien. Trynet hans er ganske teit på noen bilder, men ikke på alle. Noen ganger ser han kjekk ut. Må ta kontakt med Scanpix' for å luke ut de verste bildene. Sveisen er dum på alle bilder.

Harald får plutselig ros av feministene. Stemningen snur litt - takket være damene. Haralds omdømme bedres, samtidig som hans teori om at kvinners ros betyr minst, motbevises. Nok en vellykket aksjon som medierådgiver - uten at jeg måtte løfte en finger.

Karpe Diem slipper låt hvor de angriper Justisministeren. Alt blir stille. Fem uker til neste kåseri.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.