KOMMENTARER

Min venn Hillary

Politikk er ikke gratis.

GUDMOR:  Hillary Clintons vennskap er ikke gratis, som Marie Simonsen fikk erfare.
Foto: Linus Sundahl-Djerf
GUDMOR: Hillary Clintons vennskap er ikke gratis, som Marie Simonsen fikk erfare. Foto: Linus Sundahl-Djerf Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det begynte så hyggelig. Jeg hadde meldt meg på Hillary Clintons nyhetsbrev. Kort etter mottok jeg en overraskende personlig hilsen fra sjefen selv. Min støtte betydde så mye for henne. Sammen skulle vi vinne nominasjonen og gå hele veien til Det hvite hus.

I mellomtida så hun fram til å høre fra meg og forhåpentlig møte meg. Mine synspunkter var utrolig viktig for henne. Vi er et team, du og jeg, husk det. Jeg kan ikke vinne alene.

Din venn, Hillary Clinton.

Noen timer seinere mottok jeg et nytt brev. Jeg skjønte at vi allerede var i ferd med å bli gode venner. For hun ba om penger. Ikke mye. Selv fem dollar ville være til hjelp. Siden jeg var på hytta uten bredbånd og kodebrikke, fikk det vente. For en kvinne som tar en million bare for å møte opp, kunne det ikke haste.

I neste brev var tonen likevel en smule utålmodig. Hun kunne ikke se å ha mottatt noen penger. Var det noe jeg lurte på? Hadde vi et problem? Brevet var sendt klokken tre om morgenen, så jeg tilskrev det en sein natt på byen. Venner må være rause med hverandre. Ganske riktig.

Dagen derpå angret hun og sendte meg små søte oppdateringer om hva hun holdt på med uten å nevne penger. Det virket som hun hadde fått orden på økonomien og hadde en helseplan. Men så gikk hun på en smell igjen. Åpenbart var hun desperat for hun ville selge meg klistremerker og T-skjorter for noen dollar stykke.

Hun prøvde å appellere til feministen i meg med et korsstingbroderi hvor det sto: A woman?s place is in the White House.

Dream on. I valget mellom to onder, tok de heller Obama. På den annen side er du nå så gammel at du kan forveksles med en gubbe.

Men endelig forsto Hillary hva vennskap handler om. Her forleden inviterte hun meg på middag. Helt uformelt. Kom som du er og vær deg selv. Bare send meg en epost, så har vi en avtale. I mellomtiden, send mer penger, så kanskje det er plass ved bordet bare det er nuller nok.         

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer