Mina Ghabel Lunde blir blogger hos Nettavisen

Hyret inn som fast samarbeidsblogger.

NY JOBB: Mina Ghabel Lunde har jobbet som journalist i flere medier. Nå er hun aktuell som blogger under Nettavisen. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
NY JOBB: Mina Ghabel Lunde har jobbet som journalist i flere medier. Nå er hun aktuell som blogger under Nettavisen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Mina Ghabel Lunde er tatt inn som fast samarbeidsblogger i Nettavisen.

Nyhetsredaktør i Nettavisen, Erik Stephansen, forklarer at det nye samarbeidet med Ghabel Lunde er åpent. Det innebærer at hun skriver om det hun vil, når hun vil og så langt hun vil, slik som de andre bloggerne tilknyttet Nettavisen gjør.

- Vi synes hun skriver godt og har spennende tanker, som fortjener å få sin plass. Så har hun selvfølgelig en historie rundt @fruhjort, men det anser vi som oppe og avgjort nå. Alle må få mulighet til å gå videre etter noe sånt. Vi tilbyr henne gjerne den plassen, det er spennende å se hva hun kommer med, sier Stephansen.

Ikke undertegnet

Det var Nettavisen som først tok kontakt med Mina Ghabel Lunde, og spurte om hun ville flytte bloggen sin til deres domene. Det var hun positiv til.

- Intensjonen er at vi kan hjelpe hverandre med å få flere lesere, sier Ghabel Lunde, men presiserer samtidig at hun vil beholde sin uavhengighet og selvstendighet.

- Det er viktig for meg at bloggen blir min plattform, og at den ikke bærer preg av å tilhøre noe bestemt redaksjonelt miljø, med minst mulig preg av noe annet. For eksempel vil jeg ikke at siden skal domineres av noen logo - jeg har sagt at jeg kan leve med en liten «NA» i hjørnet, fortsetter hun.

Ghabel Lunde forteller at hun har vært i samtaler med Nettavisen for å klargjøre premissene for avtalen, men hun har ikke signert noen avtale ennå. Ifølge Stephansen er dette en formalitet som kan ordnes når som helst.

- Jeg har heller ikke planlagt ordentlig hva jeg har tenkt å skrive om. Mest sannsynlig blir det mye av det samme som før, men litt mer utvidet tematikk, sier Gabel Lunde.

- Ensidig og massiv kritikk

I juni ble det kjent at daværende Dagens Næringsliv-journalist Mina Gabel Lunde var bidragsyter til den anonyme Twitter-kontoen @fruhjort. Hun har selv hevdet at hun var en av seks bidragsytere til kontoen.

Siden april i fjor har Twitter-kontoen @fruhjort kommentert stort og smått i mediebildet, blant annet med nedlatende og hetsende kommentarer overfor flere journalister.

Den aktuelle kontoen er nå slettet, og Ghabel Lunde søkte sluttpakke fra sin jobb som journalist i Dagens Næringsliv for å skrive bok. I tillegg jobber hun med et dokumentarprosjekt, og nå er hun altså også klar for å blogge for nettavisen.

Etter @fruhjort-saken, sendte Ghabel Lunde inn en omfattende klage til PFU, der hun blant annet sa at mediene har fremstilt saken feil, og at hun feilaktig har fått skylden for Twitter-meldinger hun aldri har skrevet. VG, Medier24 og P4 ble felt for brudd på god presseskikk, mens Bergens Tidende og NTB fikk kritikk for sin håndtering av saken.

- Denne saken er et godt eksempel på hvordan mediene springer i flokk. Jeg synes at kritikken mot henne ble alt for ensidig og massiv, mener Stephansen.

Under Nettavisen blogger blant annet også John Christian Elden, Jan Petter Sissener , Mina Bai og Hank von Helvete . Det er ikke klart når Mina Ghabel Lunde vil skrive det første innlegget for Nettavisen.