SLUTTER: Journalist Mina Ghabel Lunde har fått bekreftet sluttpakke. Foto: Privat
SLUTTER: Journalist Mina Ghabel Lunde har fått bekreftet sluttpakke. Foto: PrivatVis mer

Mina Ghabel Lunde slutter i Dagens Næringsliv

Ansvarlig redaktør bekrefter at journalisten har fått innvilget sluttpakke.

(Dagbladet): - Hun fått innvilget sluttpakke med virkning fra i dag, sier Amund Djuve, ansvarlig redaktør i Dagens Nærlingsliv (DN) til Dagbladet.

I går avslørte nettstedet Medier24 at Dagens Næringsliv-journalist Mina Ghabel Lunde står bak Twitter-kontoen @fruhjort. Ghabel Lunde hevder at flere står bak pseudonymet, og at hun selv ikke har hetset kolleger gjennom kontoen.

Siden april i fjor har Twitter-kontoen @fruhjort kommentert stort og smått i mediebildet, blant annet med nedlatende og hetsende kommentarer overfor flere journalister.

På Dagsnytt 18 onsdag beklaget hun sin medvirkning til kontoen, og fortalte samtidig at hun hadde søkt om sluttpakke. Den omstridte Twitter-kontoen ble slettet onsdag.

Ansvarlig redaktør Djuve bekrefter nå at Ghabel Lunde har fått innvilget sluttpakke og forteller at han har kjent til Ghabel Lundes søknad en stund.

- Skriver bok

INNVILGET: Amund Djuve, sjefredaktør i Dagens Næringsliv. Bekrefter at han har innvilget journalist Mina Ghabel Lunde sluttpakke i dag. Foto: © Paul Sigve Amundsen / Samfoto
INNVILGET: Amund Djuve, sjefredaktør i Dagens Næringsliv. Bekrefter at han har innvilget journalist Mina Ghabel Lunde sluttpakke i dag. Foto: © Paul Sigve Amundsen / Samfoto Vis mer

- Jeg er veldig glad for at jeg har fått innvilget sluttpakke, sier Mina Ghabel Lunde til Dagbladet.

Hun forteller at hun fikk beskjed i dag om at hun får sluttpakke med umiddelbar virkning, og understreker at dette er noe hun hadde tenkt på lenge.

Nå skal hun jobbe med egne prosjekter, og skrive bok.

- Jeg er allerede igang og har vært det en stund, forteller Ghabel Lunde.

- Ikke feilfrie

Ghabel Lunde vil ikke fortelle hvem de påståtte medforfatterne bak Twitter-kontoen er, men bekrefter at hun har snakket med sine sjefer i Dagens Næringsliv om kontoen.

- Vi kommer ikke til å undersøke om de påståtte andre bak Twitter-kontoen har noen tilknytning til DN, sier Djuve, som understreker at dette ikke er er uttrykk for noen ukultur i avisa.

Det har stormet rundt enkelte journalister i DN det siste året.

Djuve understreker at plagiat-saken, der det ble avslørt at Daniel Butenschøn hadde kopiert og lånt materiale til flere store artikler, var mye mer alvorlig.

- Vi er ikke feilfrie, men vi lærer av våre feil, sier Djuve.