MinaTV

Det hjelper å mase. Mye. Mina Hadjian (24) fra Fredrikstad maste så mye at hun nå jobber som MTV-produsent i London.

Det blåser surt i Camden High Street, før vinden gjemmer seg i en tverrgate. Forresten, det har ikke noe med denne saken å gjøre.

Men: Hvis du tror latskap er et møbel i et ungt sinn, så er du som leser denne saken for sur i gamlepappen til å forstå annet enn tallene på lønnsslippene. Ha!

Fordi. Den grå kolossen til MTV - i kanalbydelen Camden Town - er stint av ungt blod i arbeid.

Vi skal date med Mina fra Norge. Mina med persisk pappa og østfoldiansk mamma tar seg en smugrøyk på hjørnet utafor. Sammen med Niclas fra Sverige. Begge har fått en joggesko innenfor musikkanalen. Svenskene har rundt ti søte brødre og søstre der, danskene et par og så vår egen da (som det heter): Mina fra steinalderpopnasjonen Norway.

- Det er mange i MTV som gjerne vil høre på norsk musikk, men det er ikke lett å få plateselskapene til å skjønne at de må sende videoer og promotere bandene bedre. Norske selskaper er generelt for slappe, sier Mina, 24 år og en mtv'er siden januar i år.

FØR MINA DRO TIL LONDON, hadde hun ingen fjernsynserfaring, men hun hadde arrangert konserter i cowboyfylket Østfold, kommer fra en musikalsk familie og har danset i 14 år. Nå jobber Mina døgnet rundt for MTV, Europa/London. Svært det.

- Jeg tok et par bråkjekke nødløgner for å komme i kontakt med de rette folka i MTV, jeg ringte og ringte, ga meg ikke. Jeg skulle ha jobb. Og da jeg endelig fikk det, spurte alle: Hvem var det du kjente i MTV? Jeg kjente absolutt ingen, sier Mina til oss da klokka såvidt har åpnet øynene og tittet på tallet 10.

MINA BRUKTE NESTEN ALLE humane midler, og et par til, for å få innpass. Først en lusen betalt jobb som «alt-mulig»-jente, «kaffehenter»-jente, «hente- og bære papirer»-jente, «jada-jeg-skal-hente-mat-til-deg»-jente osv.

- Hvordan kom du deg inn i det hele tatt?

Mina ler og røyker lette sigaretter, det er fortsatt lov.

- Jeg studerte markedskommunikasjon i London. Og så ville jeg ha en jobb i MTV. Jeg hadde ingen kontakter og kjente ingen i kanalen, men jeg var fast bestemt på at jeg skulle inn. Jeg skulle snakke med de rette folka, om så jeg skulle sette opp telt utenfor kontorene, sier Mina.

- Mer, takk...

- Jeg tok en telefon og...hehe, vet ikke om jeg tør å si det... presenterte meg som Mina Hadjian fra Norge og ba sjefens sekretær sette opp et møte. Hun ble nok litt forvirret, og trodde vel jeg var fra et plateselskap og sa: Kom i morgen klokken halv ett. Jeg ringte fra London, dårlig gjort. Men det er vel lov? Du må jo kjenne noen for å få jobb innenfor media, sånn er det i Norge også.

- Og så...?

- Kvelden før jeg skulle til MTV, stappet jeg CV og papirer inn i en rosa gris som jeg tok med meg. Da jeg kom til MTV, ble jeg møtte av hun jeg hadde snakket med på telefonen. Hun skjønte tegninga: «Du er ute etter jobb du?». Jess, og så snakket vi sammen i 45 minutter før beskjeden var: Jeg ringer deg. Akkurat, hmm, regnet med det liksom.

- Men...?

- Etter to uker ringte jeg ned og de sa, vi ringer deg. Så ringte jeg igjen og igjen, og fikk det samme svaret. Jeg var sikker på at det var bom. Etter enda to uker sa Thomas (Weeden), han jeg henger sammen med, at MTV hadde ringt. Det viste seg at produksjonssjefen skulle ha en «inturn», dvs. en produksjonsassistent, fra Nederland. Men han kunne ikke starte før i mars, og MTV trengte en der og da, i januar.

- Og du kunne?

- Av en eller annen grunn sto min rosa gris på hylla, og under møtet tittet en på den og sa, hva med «The Pig Girl». Sånn kom jeg inn. Men kun for seks måneder - så skulle jeg ut. Men, jeg jobbet maksimalt for å vise at jeg var noe å satse på.

- Det ser jo ut til å gå bra, hvordan fikk du fortsette?

- Etter to måneder fikk jeg ilddåpen da jeg ble sendt til Spania som produksjonsassistent for et stort videosett, med tolv band. Etter en dag ble hun som var produsent syk. Og der sto jeg med papirene mine. Da sa de: «Nå, Mina, er det du som er produsent». Jeg ble svett, men kastet meg inn og vi fikk gjort jobben. Hjemme i London var alle sikre på at dette hadde gått i vasken, det gjorde ikke det, sier Mina over en kopp utrolig dårlig pulverpubkaffe.

I STUDIO HOS MTV: Ulrika fra Sverige, som leder Nordic Top 5, snubler i engelsk og reiser seg opp i svensk og kneler i norsk latter, og skylder på Mina som har skrevet manus for mandagens sending. Der to norske artister er med i toppen. Igjen. Mina liker det, hun er norsk musikkpusher akkurat nå.

- Ja, fordi mye norsk musikk er bra, hvorfor skal ikke vi bli like store som svenskene innenfor pop? Men vi har mye å lære på markedssiden, det er helt klart.

Sier Mina og ler etter tre innspillinger av Nordic Top 5 med Ulrika fra Sverige og med trippel norsk deltakelse. Mina med tilrop og manus og musikken ved Lene Marlin og Savoy.

- Sett opp din Top 5 med bare nordiske artister?

- 1. Lene Malin, 2. Andreas Johnson, 3. Multicyde, 4. Patric Isaksson, 5. Savoy.

I kveld skal hun på konsert med et band fra Fredrikstad, faktisk.

- De har jobbet her i London i to år og skal spille i Camden, og en venn av meg skal på et jobbintervju som produksjonsassistent hos MTV. Det er ikke sikkert han får jobben, men han har en mulighet, sier Mina, som ikke har peiling på hva hun gjør om fem år.

Hvem har det forresten? Bondevik? Neppe.

- NÅR FÅR VI SE DEG PÅ SKJERMEN PÅ MTV?

- Jeg har startet i den andre enden, men jeg har tenkt litt på det. Men nå er jeg opptatt med å lære og jobbe med det å produsere. Hvis jeg får mitt eget show, som jeg også kan produsere. Da så.

STÅ-PÅ-VILJE: Mina Hadjian fikset produsentjobben i MTV selv, og ved å blaffen i hva andre sa.